Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 05:14
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι υπό το φόβο απαγωγής ή δολοφονίας -Πώς ζουν εκεί






Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο διαμονής και τον τρόπο φρούρησης των οκτώ Τούρκων, φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτει το μεγάλο φόβο των αρχών, μετά και τις νέες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα τους βρει και θα τους πακετάρει.

Ο μεγάλος φόβος των αρχών για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι οποίοι πριν λίγο καιρό αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν είναι η απαγωγή αλλά «το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει»

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, όπως σημειώνουν «Τα Νέα» διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, υπό αυστηρή φρούρηση, το σχέδιο για την οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς, βάσει των νέων πληροφοριών που υπάρχουν. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Αν και οι οκτώ Τούρκοι, τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, βρίσκονται συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση, έχουν κάποια ιδιωτικότητα. Στον ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς χώρο στο στρατόπεδο, έχει παραχωρηθεί στον καθένα ένα δωμάτιο και μοιράζονται όλοι μαζί το σαλόνι και την κουζίνα.

Οι οκτώ Τούρκοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα περνούν το χρόνο τους διαβάζοντας, βλέποντας τηλεόραση και προσπαθώντας να μάθουν ελληνικά, ενώ ένα από αυτούς παίζει μπουζούκι!

Πηγή: iefimerida.gr