Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ντουλάπα συνελήφθη ο ένας από τους δραπέτες της Αργυρούπολης: Σε Κορωπί-Λούτσα ψάχνουν τους άλλους δύο






Στη σύλληψη του ενός εκ των τριών επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών που απέδρασαν από το ΑΤ Αργυρούπολης το πρωί της περασμένης Τρίτης προχώρησε το Σάββατο η ΕΛΑΣ.

Η σύλληψη έγινε στις 5 τα ξημερώματα μετά από οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, των αστυνομικών, δηλαδή, που εξ αρχής είχαν βάλει στο χέρι τους πέντε Αλβανούς που είχαν ρημάξει βόρεια και νότια προάστια.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της ΟΠΚΕ.

Αξιωματικοί έκαναν έφοδο σε δύο μονοκατοικίες στο Κίτσι Κορωπίου και έπιασαν τον 24χρονο Γκερτιάν Βρουσάι κρυμμένο στη ντουλάπα και του πέρασαν χειροπέδες χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Τον ξετρύπωσαν

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι ο 24χρονος κρυβόταν σε σπίτια συγγενικών του προσώπων στην περιοχή και όταν ήταν σίγουροι ότι ήταν εκεί, αποφάσισαν να κάνουν την αιφνιδιαστική έφοδο.

Μάλιστα ήταν το έμπειρο μάτι αξιωματικού της υποδιεύθυνσης ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής που τον ανακάλυψε καθώς άνοιξε τη ντουλάπα και κυριολεκτικά τον «ξετρύπωσε» αφού ο Αλβανός κρυβόταν ανάμεσα σε ρούχα, χαλιά και στρώματα.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Κορωπί και Λούτσα για τον εντοπισμό και των άλλων δύο Αλβανών.

Είχαν αποδράσει μέσα από το κελί τους

Οι τρεις Αλβανοί κατάφεραν να το σκάσουν στις 6 τα ξημερώματα από το Τμήμα Τάξης της Αργυρούπολης, λιμάροντας τα κάγκελα και πηδώντας από ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Ήταν μέλη μιας σπείρας που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες σπιτιών στα νότια και τα βόρεια προάστια καθώς είχαν καταφέρει να μπουν σε συνολικά 72 κατοικίες.

Ζούσαν μια χλιδάτη ζωή με ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη και ωραίες γυναίκες. Άνεργοι και βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στην παρανομία, πόσταραν στα social networks τα κατορθώματά τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχαν συλληφθεί αρκετές φορές και μπαινόβγαιναν στα αστυνομικά τμήματα και τα εισαγγελικά γραφεία.

Οι αστυνομικοί όλες τις προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα και ικανά για όλα. Ένας εκ των καταζητουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για βιασμό, ενώ ένα μέλος έχει ξαναπιαστεί και για μεταφορά 120 κιλών χασίς. Μάλιστα, τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπεσαν για μια ακόμη φορά στα δίχτυα του νόμου, όταν άνδρες της τοπικής ΟΠΚΕ, τούς είδαν να κινούνται ύποπτα μέσα σε ένα μαύρο τζιπ και τους ακολούθησαν. Οι αστυνομικοί, έβγαλαν λαβράκι όταν τους έπιασαν επ΄αυτοφώρω να προσπαθούν να ξεβιδώσουν τις πινακίδες από ένα όχημα στην οδό Φυλής. Από την έρευνα προέκυψε πως στην κατοχή τους είχαν κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου τζιπ που πήγαν να του βάλουν πλαστές πινακίδες, για να το πάνε στην καβάτζα τους, υπήρχε πλήθος κλοπιμαίων (ασημικά και χρυσαφικά), κινητά τηλέφωνα, αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενα από διαρρήξεις.

Tα posts σε Facebook και Instagram

Οι αστυνομικοί που έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ τους λένε ότι τα συγκρεκριμένα άτομα έδειχναν να έχουν θράσος και κυρίως την αίσθηση της ατιμωρησίας. Αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανέβαζαν στα προφίλ που διέθεταν στο facebook και το Instagram. Αλβανικές σημαίες, καλάζνικοφ, προκλητικές πόζες και ακριβά «εργαλεία». Από αυτοκίνητα και μηχανές ,μέχρι jet ski αποτελούσαν τα φωτογραφικά άλμπουμ της συμμορίας. Τα μέλη της, δε, είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις ωραίες γυναίκες, στις οποίες, λένε οι πληροφορίες, δώριζαν μέρος από τη λεία, αρώματα, ακριβά ρούχα και χρυσαφικά. alb07