Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 14:38
Αθλητικά

Ρίχνει το ποδόσφαιρο στα βράχια η ΕΠΟ!






Με θράσος και έπαρση που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια, η ΕΠΟ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την FIFA και δεν «πέρασε» τον “νέο” Κώδικα Δεοντολογίας! Αναμένονται αντιδράσεις από FIFA, Κοντονή, ΠΑΕ!

Η λαϊκή ρήση «δεν έχουν τον Θεό τους» φαντάζει πολύ μικρή για να περιγράψει κανείς τη συμπεριφορά της διοίκησης Γκιρτζίκη και του «συστήματος» που έχει καταστρέψει ολοσχερώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνεχίζει απτόητο να ασελγεί στο πτώμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το Δ.Σ. της ΕΠΟ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6), όχι απλώς δεν «πέρασε» τον Κανονισμό Δεοντολογίας που απέστειλε η FIFA πλήρως εναρμονισμένο με τα δικά της ισχύοντα, αλλά δεν συζήτησε καν το θέμα! Δεν είπαν κουβέντα και το μόνο που αρκέστηκε κάποια στιγμή να πει ο Γιώργος Γκιρτζίκης στα υπόλοιπα μέλη ήταν ότι «ίσως χρειαστεί να ξαναρθείτε σύντομα».

Μέλη της ΕΠΟ εξάλλου, ισχυρίζονταν μετά το πέρας του Δ.Σ. ότι ναι μεν ήρθε ο Κανονισμός Δεοντολογίας από τη FIFA, «αλλά δεν μας βάζει χρονικά όρια. Ίσως το συζητήσουμε τις επόμενες μέρες ή κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι»!

Και αυτό, την ώρα που το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες το SDNA δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Η FIFA ζητούσε να «περάσει» ο Κανονισμός Δεοντολογίας στο σημερινό Δ.Σ., ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου!

Είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι η ΕΠΟ παίζει πλέον με τη φωτιά για έναν και μοναδικό σκοπό: Να κερδίσει χρόνο, ώστε να μην βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για να ελεγχθούν πειθαρχικά, αρχικώς τα 7 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Παπανικολάου, Υφαντής, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος).

Εξάλλου, το… παρ’ ολίγον «πραξικόπημα» που σχεδιάζονταν από χθες, περί κατάργησης της Επιτροπής Δεοντολογίας και εκχώρησης των αρμοδιοτήτων της στην Πειθαρχική Επιτροπή, δεν προχώρησε τελικά για τον απλούστατο λόγο ότι αποκαλύφθηκε εγκαίρως και τα σχέδια χάλασαν.

Αυτό που έχει πλέον ενδιαφέρον είναι η αντίδραση της FIFA. Αν δηλαδή θα υποχρεώσει την ΕΠΟ να πειθαρχήσει στις εντολές της για υλοποίηση της συμφωνίας που έχει κάνει η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία με την ελληνική κυβέρνηση, ή αν θα προχωρήσει σε πιο ακραία μέτρα όπως η τοποθέτηση μιας προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ελληνική ομοσπονδία, από την στιγμή που η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.

Κυρίως όμως, αναμένεται η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει πως αν η ΕΠΟ δεν προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες αποβολής των ποινικά διωκόμενων από το ποδόσφαιρο μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας, τότε θα νομοθετήσει ο ίδιος ώστε να υποχρεωθούν να φύγουν βάσει νόμου.

Αν ο Κοντονής προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει και η συζήτηση περί ποδοσφαιρικού «Grexit», με ευθύνη φυσικά της ΕΠΟ.

Πληροφορίες του SDNA, τέλος, αναφέρουν πως ακόμα και οι ΠΑΕ έχουν… οπλίσει και περιμένουν: Σε ενδεχόμενο αρνητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο (δηλαδή Grexit) θα στραφούν εναντίον της ΕΠΟ καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και θα είναι ραγδαίες.

 

 

Πηγή: sdna.gr