Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:00
Τοπικά

Ρήμαξαν σε δύο ώρες τέσσερα μαγαζιά σε Αϊ Γιάννη και Μούρεσι






Μέσα σε διάστημα μόλις δύο ωρών «ρήμαξαν» τέσσερα συνολικά μαγαζιά. Νεαροί δράστες προχώρησαν σε μπαράζ κλοπών σε καταστήματα στον Αϊ Γιάννη και στο Μούρεσι, προφανώς πιστεύοντας ότι η τουριστική κίνηση θα γέμιζε τα ταμεία για να τα… αδειάσουν οι ίδιοι. Οι καταστηματάρχες που πήγαν το Σάββατο το πρωί να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να υποδεχθούν τους τουρίστες αντίκρισαν σπασμένες τζαμαρίες και παραβιασμένες πόρτες…

Και οι τέσσερις κλοπές σημειώθηκαν μεταξύ 5 και 7 το πρωί του Σαββάτου. Οι δύο δράστες, νεαρής ηλικίας, διέρρηξαν συνολικά τρία καταστήματα στον Αϊ Γιάννη και μία ταβέρνα στο Μούρεσι σε αναζήτηση χρημάτων κι άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Εκτός από την ταβέρνα στο Μούρεσι, διέρρηξαν και μπήκαν μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο, ένα παντοπωλείο κι ένα οπωροπωλείο στον Αϊ Γιάννη.

Οι δράστες «τρύπωναν» στο ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά είτε παραβιάζοντας τις πόρτες, είτε σπάζοντας τζαμαρίες.

Κατευθύνονταν προς το ταμείο και δεδομένου ότι δεν έβρισκαν σημαντικά χρηματικά ποσά, άρπαζαν ό,τι πολύτιμο και συνέχιζαν στο επόμενο κατάστημα- στόχο. Συνολικά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 150 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Το μπαράζ κλοπών σήμανε συναγερμό στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου. Η εξιχνίαση των κλοπών έγινε μέσα σε λίγες ώρες, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη και των δραστών σες λιγότερο από 48 ώρες.

Αστυνομικοί αξιοποίησαν υλικό από τις κάμερες που διέθεταν καταστήματα αλλά και μαρτυρίες από ντόπιους και δεν άργησαν να φθάσουν στα ίχνη του πρώτου δράστη.

Το Σάββατο το βράδυ, σχεδόν 12 ώρες μετά τις κλοπές συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραστών, ένας 21χρονος που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές. Προ μηνός είχε προχωρήσει και πάλι σε κλοπή. Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δεύτερο δράστη επίσης νεαρής ηλικίας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου.