Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 12:27
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέστης: Τα πέντε ανοικτά μέτωπα του εφοπλιστή με τη Δικαιοσύνη






Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα δικαστικά μέτωπα για τον Βίκτωρα Ρέστη. Ο εφοπλιστής, που έχει ήδη να αντιμετωπίσει πάνω από 5 δικογραφίες στις οποίες «πρωταγωνιστεί» με την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, για έκταση-φιλέτο του Δημοσίου, η οποία φέρεται να πέρασε παρανόμως στην κυριότητά του.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας και η υπόθεση προσομοιάζει με ανάλογη περίπτωση για την οποία κατηγορήθηκε στο παρελθόν: Την αγορά το 2005-2006 από τις εταιρείες συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη ΜΑΧΗΤΗΣ Α.Ε. και Skarpiza Development Limited περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορωπίου, οι οποίες όμως ήταν του Δημοσίου.

Για το πώς περιήλθε στα χέρια του η έκταση της Μεσσηνίας που αφορά όπως λέγεται περίπου 2.500 στρέμματα έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έρευνα, ενώ αγωγή έχει καταθέσει από την πλευρά του και το θιγόμενο ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, η αποκάλυψη των Paradise Papers έφερε στο προσκήνιο την εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών Swiss Marine, της οποίας ο Β. Ρέστης κατείχε μετοχές.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Australian Financial Review», η εν λόγω εταιρεία, που φέρεται να περιλαμβάνεται στη νέα λίστα, είχε εμπλακεί σε «παρατυπίες και παραλείψεις», αναφορικά με τις δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων της και κάποιες χρηματοοικονομικές συμφωνίες το 2013.