Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:22
Κόσμος

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες- Συνέλαβαν τον μακελάρη του Παρισιού






Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο των Βρυξελλών, στην περιοχή Μολενμπεκ με την αντιτρομοκρατική να βρίσκεται στα ίχνη τρομοκρατών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος για την επίθεση στο Παρίσι Σαλάμ Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL, στο Μολενμπέκ, όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία έχει αποκλειστεί.

Το βελγικό δίκτυο la.libre.be αναφέρεται σε έναν νεκρό και επισημαίνει πως άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων προς μία κατοικία, όπου εστιάζει η επιχείρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.

 

Κι άλλος καταζητούμενος νεκρός

Την ίδια στιγμή, ένας Αλγερινός που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βελγική αστυνομία αυτή την εβδομάδα πιθανόν ήταν ο άνδρας που κατεζητείτο με ψευδώνυμο για τον σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, γνωστοποίησε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την εισαγγελία ο άνδρας αυτός, ο Σαμίρ Μπουζίντ, ο οποίος βρισκόταν σε έναν κατάλογο καταζητούμενων προσώπων, πιθανότατα ήταν ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, γεννημένος την 9η Ιουλίου 1980, ο Αλγερινός ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη, 15η Μαρτίου.

Το επώνυμο «Μπουζίντ» βρισκόταν σε καταλόγους καταζητούμενων προσώπων των γαλλικών και των βελγικών αρχών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με μια μεταφορά μετρητών από τις Βρυξέλλες σε μια γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Στο διαμέρισμα όπου σκοτώθηκε ο Μπελκαΐντ, σε μια συνοικία των Βρυξελλών, βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα του Σαλά Αμπντελσλάμ, υπόπτου-κλειδί των επιθέσεων με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

 

Πηγή: newpost.gr