Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:33
Κόσμος

Πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη του Οχάιο -Νεκρός ο δράστης, οκτώ τραυματίες (photos)






Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο αγνωστος που άνοιξε πυρ στην Πανεπιστημιούπολη του Οχάιο στις ΗΠΑ το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με ανάρτηση του πανεπιστημίου στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, ένας ένοπλος εμφανίστηκε στο χώρο του ιδρύματος με τη διεύθυνση να καλεί τους φοιτητές να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να ακολουθούν τις εντολές της αστυνομίας που βρίσκεται ήδη στο σημείο.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οκτώ άτομα, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει δύο υπόπτους.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ο δράστης πλησίασε μια ομάδα ανθρώπων και ενώ αρχικά προσπάθησε να μαχαιρώσει μερικούς εξ’ αυτών, στη συνέχεια ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει και δεύτερος ένοπλος στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην κοινότητα του Οχάιο», έγραψε ο κυβερνήτης Τζον Κασίς, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

«Ο συγκάτοικός μου και εγώ ακούσαμε γύρω στους τρεις, τέσσερις πυροβολισμούς από το δρόμο και αμέσως μετά ακούσαμε περιπολικά και ασθενοφόρα», δήλωσε ένας 19χρονος.

«Δεν μπορούμε να δούμε το κτίριο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί εξαιτίας ενός κοιτώνα που μας εμποδίζει την θέα. Πραγματικά ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί και αμέσως μετά ακούσαμε πολλές σειρήνες. Μπορούμε να δούμε τα περιπολικά από την εστία μας», συμπλήρωσε ο φοιτητής.

Πηγή: iefimerida.gr