Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 15:48
Τοπικά

Πρώτος προορισμός ο Βόλος – Κορυφαία θέση στη λίστα με τις πέντε καλύτερες περιοχές






Την πρώτη θέση κατέχει ο Βόλος μεταξύ των πέντε ελληνικών προορισμών οι οποίοι συνδυάζουν το βουνό και τη θάλασσα, σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε η ομάδα του διαδικτυακού ellines.com, προτρέποντας τους φίλους των εξορμήσεων να επιλέξουν μια απόδραση που θα τους μείνει αξέχαστη.

Οι πέντε πόλεις που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, είναι με  σειρά κατάταξης ο Βόλος, η Καλαμάτα, το Λεωνίδιο, η Θάσος και η Καβάλα.

Σύμφωνα με τα σχόλια της συντακτικής ομάδας, ο Βόλος  είναι μια πόλη χτισμένη σε μαγευτικό φυσικό περιβάλλον πλάι στο κατάφυτο βουνό των Κενταύρων και τη θάλασσα, που τη βρέχει ο Παγασητικός και τη σκιάζει το Πήλιο. «Το λιμάνι έχει γραφικά μαγαζιά, ανάμεσά τους και τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες» όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Οι κοντινές παραλίες «είναι εντυπωσιακές ενώ προς τα βόρεια και ανατολικά, αναπτύσσεται ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Πηλίου, του μυθικού βουνού των θρύλων και των Κενταύρων. Τα ξακουστά παραδοσιακά χωριά του είναι κτισμένα με τη μοναδική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική» υπογραμμίζεται στο ίδιο διαδικτυακό αφιέρωμα.

Το Πηλιορείτικο τοπίο, η τοπική αρχιτεκτονική, το παραδοσιακό χρώμα, η θάλασσα που απλώνεται στο γαλάζιο ορίζοντα, απέναντι από το βουνό των Κενταύρων, τα τσιπουράδικα και οι ντόπιες γεύσεις, συνθέτουν το σκηνικό που προσελκύει κατά κανόνα πολλούς εκδρομείς.

Στο ίδιο δημοσίευμα, που συνοδεύεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό της κάθε περιοχής, γίνεται αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε πόλης που συνδυάζει μοναδικά, βουνό και θάλασσα.