Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:23
Τοπικά

Πρωινό σε άπορους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Δήμο Βόλου






O Δήμος Βόλου ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς τη συμμετοχή των μειοψηφιών, τη διάθεση ποσού 12.603 ευρώ για την παροχή πρωινού σε 70 άπορους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου.
Ηδη, ο Δήμος Βόλου έχει ζητήσει στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετικά με τον αριθμό οικονομικά αδύναμων μαθητών ανά σχολείο που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (δικαιούχοι παροχών Πρόνοιας από το Δήμο Βόλου), προκειμένου να τους χορηγήσει πρωινό γεύμα.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, τα στοιχεία εστάλησαν και αναμένεται να τους κοινοποιηθεί η απόφαση του Δήμου.
Να σημειωθεί πως ήδη, ύστερα από συνεργασία της Διεύθυνσης με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, δίνεται ήδη δεκατιανό στους μαθητές, το οποίο όμως θα μεταφερθεί λίγο αργότερα, λόγω του πρωινού που θα λαμβάνουν.
«Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση, όχι μόνο για τη Μαγνησία, αλλά γενικότερα, να λαμβάνουν πρωινό και δεκατιανό οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Σαβελίδης.