Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:33
Άλλες Ειδήσεις

Πού θα κάνουν χριστουγεννιάτικες διακοπές οι Ελληνες -Οι 10 τοπ προορισμοί (πίνακες)






Σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη επιλέγουν φέτος οι Έλληνες να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κατατάσσοντας τις τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο τοπ τεν των προτιμήσεών τους.

Σύμφωνα με έρευνα της trivago.gr, το  βροχερό Λονδίνο φαίνεται να βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με τη γαλλική πρωτεύουσα να το ακολουθεί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Αθήνα.

Λίγο πιο χαμηλά, στην έκτη θέση συναντάται ο δεύτερος ελληνικός προορισμός, η Θεσσαλονίκη, μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, ενώ η Αράχωβα, ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της δεκάδας, βρίσκεται στην ένατη θέση. Η φετινή δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κωνσταντινούπολη, η οποία βρίσκεται δύο θέσεις χαμηλότερα από ό,τι στην περσινή κατάταξη.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά
Αντίστοιχη, σχεδόν, ταύτιση όπως αυτή μεταξύ των περσινών και φετινών χριστουγεννιάτικων προορισμών φαίνεται να υπάρχει και ανάμεσα στους πρωτοχρονιάτικους, με μικρές νέες εντάξεις στη φετινή λίστα.  Το Παρίσι καταλαμβάνει την κορυφή, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με το Λονδίνο και τη Ρώμη να το ακολουθούν.

Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη καταλαμβάνουν τις θέσεις μέχρι την έκτη, ενώ στην έβδομη εμφανίζεται η Θεσσαλονίκη. Παρότι, φαίνεται να είναι μια θέση χαμηλότερα από πέρυσι, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δύο θέσεις υψηλότερα από την Αθήνα, σε αντίθεση με πέρυσι που οι προτιμήσεις ευνοούσαν περισσότερο την τελευταία. Νέες εντάξεις, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ των φετινών δέκα δημοφιλέστερων προορισμών, με το Βερολίνο και τη Βαρσοβία να κάνουν την εμφάνισή τους στην όγδοη και δέκατη θέση αντίστοιχα, εκτοπίζοντας από τη λίστα το Μπάνσκο, που πέρυσι είχε την έβδομη θέση και την Κωνσταντινούπολη που το 2014 ήταν στην τέταρτη.

Πηγή: iefimerida.gr