Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:16
Χωρίς κατηγορία

Πολύμηνη φυλάκιση σε 55χρονο για τον εξ αμελείας θάνατο της συντρόφου του στο Τρίκερι






Εχασε τον άνθρωπό του σε ναυτικό δυστύχημα και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο Βολιώτη για ναυτικό δυστύχημα που συνέβη τον Ιούνιο του 2015.

Τότε η εκδρομή με σκάφος στο Τρίκερι πέντε Βολιωτών είχε καταλήξει σε τραγωδία. Το σκάφος «καρφώθηκε» στα βράχια στο όρμο Αλογόπορο, με αποτέλεσμα 51χρονη Βολιώτισσα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι συνεπιβάτες, ευτυχώς ελαφρά.

Ο κατηγορούμενος, που ήταν ο χειριστής του σκάφους, αναγνώρισε πλήρως την ευθύνη. Απολογούμενος δεν είχε λόγια για να εκφράσει την οδύνη του για την απώλεια της 51χρονης με την οποία είχαν συνάψει σχέση, ήταν μαζί οκτώ χρόνια και σκόπευαν να παντρευτούν.

«Εχασα τον άνθρωπό μου» έλεγε στο Δικαστήριο, «αισθάνομαι τραγικά», «είμαι ράκος».

Για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος είπε ότι συνέβη στην προσπάθειά του να αποφύγει απόνερα από παραπλέοντα σκάφη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και για τη μία απλή σωματική βλάβη, ενώ για τη δεύτερη όλως ελαφριά τον απάλλαξε και βάσει του Νόμου 4411 την έθεσε στο αρχείο.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 55χρονος επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επεδίωξε στην απόφασή του μείωση της ποινής.

Ωστόσο, δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να αρθεί η επιβολή ποινής, καθώς η ψυχική οδύνη που υπέστη ήταν επαχθέστερη. Ο Νόμος για την άρση αφορά σε συγγενείς εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν όλοι οι επιβάτες και ο ίδιος ο χειριστής.