Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη στον Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο






Για το πλημμέλημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο που αφορά παραβίαση διατάξεων του άρθρου 1 του ν.927/79 (αντιρατσιστικός νόμος), αναμένεται να καθίσει σύντομα στο σκαμνί ο Αρτέμης Σώρρας.

Η πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του… δισεκατομμυριούχου ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής. Αφορμή, η δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων του Αρτέμη Σώρρα, για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να αφορούν :

  • Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ . Σε αυτήν μεταξύ άλλων είχε πει ότι <είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα>.
  • Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο facebook, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία έλεγε ότι δεν παίρνει πίσω μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί <τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώρα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας >

Για την υπόθεση αυτή ο Α. Σωρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κύκλος των ερευνών για το φαινόμενο Σώρρα δεν σταματά εκεί, αφού ανοιχτές είναι όλες οι έρευνες με πρωταγωνιστή τον Α. Σώρρα. Ετσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών διερευνά  τις καταγγελίες πως πίσω απο τον πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” κρύβεται μια “εγκληματική οργάνωση”. Η μήνυση σε βάρος του Αρτ. Σώρρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Τη μήνυση κατέθεσε  ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος  σε βάρος του  Αρτέμη Σώρρα και  του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί να διωχθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: iefimerida.gr