Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:41
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειστηριασμοί και για χρέη στους Δήμους- Στο σφυρί τραπεζοκαθίσματα, ψυγειοκαταψύκτες, καφετιέρες






Ψυγειοκαταψύκτες, τραπεζοκαθίσματα, παιχνίδια, τηλεοράσεις, βγαίνουν στο σφυρί μαζί με εκατοντάδες ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς.

Μετά τις τράπεζες και το δημόσιο στον χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνουν και οι δήμοι. Κινητά αντικείμενα για χρέη στους δήμους με επίσπευδοντες δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και απεθείας οι δήμοι εκπλειστηριάζονται σε μια προσπάθεια οι δήμοι να μαζέψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην Καβάλα η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση έχει αναρτήσει στην πλατφόρμα eauction.gr  δώδεκα πλειστηριασμούς κινητών αντικειμένων επιχείρησης, όπως παιχνίδια, καφετέριες, τραπεζάκια σιδερένια, καρέκλες μπαμπού κ.α., με τιμές πρώτης προσφοράς από 13 ευρώ.

 Την ίδια ώρα ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σε πλειστηριασμό 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης με τιμές που ξεκινούν από  5 ευρώ. Εκτός από την άντληση εσόδων η προσδοκία είναι οι πλειστηριασμοί να λειτουργήσουν έτσι ώστε να προχώρησουν οι οφειλέτες σε ρυθμίσεις.

Σήμερα επίσης διενέργουνται δύο πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο για δεύτερη φορά ηλεκτρονικά ενώ από εδώ και στο εξής οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Ο ένας πλειστηριασμός για χρέη προς την εφορία αφορά ένα βιομηχανικό κτίριο 5.000 τ.μ. στον Ωρωπό Αττικής σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 24.753 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 982.000 ευρώ, ενώ τα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν τα 30,2 εκατ. ευρώ. Στο ηλεκτρονικό σφυρί για χρέη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ βγαίνει και ένα κατάστημα ισογείου 143 τ.μ. σε οικόπεδο 798 τ.μ. στον Δήμο Χαλανδρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 280.000 ευρώ.

Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν αναρτηθεί συνολικά 9.241 πλειστηριασμοί.

Πηγή: iefimerida.gr