Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:02
Τοπικά

Πλαστογράφησε διαθήκη και άρπαξε κληρονομιά Βολιώτη






Πλαστογράφησε τη διαθήκη του συζύγου της θείας της και την προσκόμισε στο δικαστήριο, πετυχαίνοντας να αρπάξει το οικόπεδο της οικογένειας εμβαδού 726 τετραγωνικών μέτρων στον Βόλο και το σπίτι εμβαδού 47 τετραγωνικών μέτρων που ήταν εντός αυτού, και να μείνει εκείνη στο ακίνητο ενώ ο κληρονόμος ήταν άλλος.

Μία πολύ περίεργη υπόθεση που αφορά σε ιδιόχειρη διαθήκη συζητήθηκε την Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε υπήκοο Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη εξαπάτησε το Ειρηνοδικείο Βόλου και «βούτηξε» την κληρονομιά της ανιψιάς του συζύγου της θείας της.

Η Βουλγάρα δεν εμφανίστηκε καν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις της. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας, έχει εξαφανιστεί, ενώ έχει μαζί της τα κλειδιά από το σπίτι.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014. Στις 21 Ιουλίου η καταδικασθείσα παρουσιάστηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου και πέτυχε τη δημοσίευση ιδιόχειρης διαθήκης και την αναγνώρισή της ως κύριας κληρονόμου.

Νωρίτερα είχε απευθυνθεί σε συμβολαιογράφο και είχε καταρτίσει την πλαστή ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία προσκόμισε στο δικαστήριο ως αποδεικτικό στοιχείο.

Εντούτοις, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ανιψιά του διαθέτη δεν άργησε να ανακαλύψει την αδικία που είχε συμβεί και διεκδίκησε την κληρονομιά, καθώς γνώριζε ότι ήταν η μοναδική κληρονόμος.

Με γραφολογική εξέταση απέδειξε ότι ο χαρακτήρας των γραμμάτων της διαθήκης δεν ήταν αυτός του θείου της, ο οποίος απεβίωσε το 2013 σε ηλικία 62 ετών. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε.

Την Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε και το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Η μάρτυρας τόνισε ότι ενώ η κληρονομιά ανήκει στην ίδια, ωστόσο η υπήκοος της Βουλγαρίας είναι εκείνη που έχει τα κλειδιά από το σπίτι.

Άρπαξε την κληρονομιά της το 2014 και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. «Μένει στο ακίνητο όμως δεν ξέρω πού βρίσκεται» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην την υπήκοο Βουλγαρίας σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή.

 

 

Πηγή: taxydromos.gr