Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:27
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε ποιες σχολές

Eως την Πέμπτη, 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εισακτέων.





Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι κατά 2.000.
Ωστόσο η αύξηση στον αριθμό των εισακτέων θα αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας, αλλά, σε σχολές χαμηλής ζήτησης.

Από την άλλη πλευρά στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι οι ιατρικές σχολές οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα έρθει και νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.
Υπενθυμίζεται πως με τις μετεγγραφές φοιτητών πολλές σχολές, στις μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και δεν αντέχουν νέους φοιτητές και γι αυτό τα πανεπιστήμια ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μπει φρένο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Ποια πανεπιστήμια αλλάζουν 

Από τη φετινή χρονιά αναμένονται αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.