Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 13:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει στη ΜΕΘ η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα: Τι ανησυχεί τους γιατρούς






Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει για δεύτερο 24ωρο η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν ταραξίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Η γυναίκα υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φαρμακευτική αγωγή, κάτι που σημαίνει ότι οι γιατροί προβληματίζονται από τη χαμηλή πίεση της 55χρονης.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το βαρύ χειρουργείο, διάρκειας έξι ωρών, στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής κάνει τους θεράποντες ιατρούς σε μια πρώτη εκτίμηση να λένε ότι δεν θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες 24 ώρες αλλά η παραμονή της στη ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια.

Η δικηγόρος, που είναι κάτοικος Εξαρχείων, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ (σ.σ. είναι δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ), όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής -που εκτοξεύθηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων- καρφώθηκε στο γόνατό της.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους, με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να καταγράφει καρέ-καρέ το χρονικό της αγωνίας και του πόνου που υπέφερε. Η γυναίκα, αφού δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στο αριστερό γόνατο, ούρλιαζε από τον αφόρητο πόνο, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούσαν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνέχιζε να καίει για περίπου ένα λεπτό!

Η 55χρονη δικηγόρος είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Εκτός από ακαδημαϊκός και εγκληματολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010-2012).

Το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα της πρότεινε να εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.

 

 

Πηγή: protothema.gr