Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:42
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Ζουράρις -Αποφάσεις Τσίπρα για ανασχηματισμό τη Δευτέρα






Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε με επιστολή του στο πρωθυπουργό ο Κώστας Ζουράρις μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον οχετό ύβρεων κατά Ολυμπιακού και Αρη.

Πηγές του Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το εάν η αποδοχή της παραίτησής του οδηγήσει σε ανασχηματισμό ευρύτερο αναμένονται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή τη Δευτέρα.

Ο ίδιος, ο Κ. Ζουράρις, σε δήλωσή του στο «Βήμα» φέρεται να είπε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του και θα την ανακοινώσει την Δευτέρα στη Βουλή.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η αποπομπή Ζουράρι οδηγήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό τον οποίο είχε στο μυαλό του για λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός.

Πάντως, το μέγαρο Μαξίμου εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φέρεται και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας διεμήνυσε τα… δέοντα.

Από την πλευρά του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έλεγαν απλώς ότι «αναμένονται εξελίξεις και ανακοινώσεις».

Μάλιστα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και ορισμένοι βουλευτές μάλιστα απειλούν ακόμα και με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα εάν δεν υπήρχε «καρατόμηση» Ζουράρι.

Επικοινωνία Καμμένου – Ζουράρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου με τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι. Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται επίσης σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου, από το οποίο επιβεβαιώνουν το σενάριο της παραίτησης Ζουράρι.

ΝΔ: Σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης

Για «κατάντια» και «εκφυλισμό» της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις υβρεολόγιο του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι κατά οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Τσιόδρας (Ποτάμι): Ο Ζουράρις να παραιτηθεί τώρα

Την άμεση παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, αξιώνει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

«Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια» έγραψε ο Δημήτρης Τσιόδρας στο twitter.

Δημήτρης Καμμένος: Ή αυτός ή εγώ
Λίγο νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έβαλε θέμα παραμονής του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση, μετά το πρωτοφανές παραλήρημα Ζουράρι κατά του Ολυμπιακού και του Αρη.

«Ή αυτός ή εγώ. Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα». Διευκρίνισε δε πως «δεν χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού». Εκανε δε λόγο για «κατάπτυστη δήλωση».

Πηγή:  iefimerida.gr