Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:23
Αθλητικά

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1: Κυπελλούχος Ελλάδας ο «Δικέφαλος του Βορρά» με γκολ-οφσάιντ στο 81′!






Για πρώτη φορά μετά το 2004, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας χάρη σε γκολ του Ενρίκε, που δεν έπρεπε να μετρήσει – Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 24′ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 26′ με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, για το οποίο «έπνιξε» ο Γλύκος

Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδας καθώς επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο τελικός (της ντροπής για όσα έγιναν πριν την έναρξη του) δεν διεκδίκησε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα δάφνες ποιότητας και κρίθηκε με ένα γκολ, που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για πολλές μέρες (μαζί φυσικά με τα έκτροπα των οπαδών).
Σκόρερ ο Πέδρο Ενρίκε, η χρυσή αλλαγή του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ξεχάστηκε από τους κιτρινόμαυρους αμυντικούς και με κεφαλιά νίκησε τον Ανέστη για το 2-1.
Οι παίκτες της ΑΕΚ έμειναν αποσβολωμένοι, ο Βραζιλιάνος έφυγε για την κερκίδα, ο βοηθός για την σέντρα, αλλά το τηλεοπτικό ριπλέι εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον τελευταίο καθώς ο Ενρίκε ήταν πεντακάθαρα σχεδόν ένα μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό…
Μέχρι εκείνο το σημείο, ο τελικός ήταν ότι πρέπει για… ύπνο, ειδικά στο β’ ημίχρονο καθώς στα πρώτα 45 λεπτά υπήρχαν κάποια δίλεπτα όπου ο κόσμος είχε ζεσταθεί…
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα, έδειχνε διάθεση και ικανότητα να απειλήσει με τους γρήγορους Πατίτο, Μάνταλο, Αραούχο, αλλά η πρώτη φάση ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 13’ με τον Ανέστη να βγάζει δύσκολα την κεφαλιά του Σάκχοφ.
Από το 15’ και μετά ο ΠΑΟΚ ζωντάνεψε και στην επόμενη καλή στιγμή του άνοιξε το σκορ. Ο Κάμπος «χόρεψε» τον Ντίντακ και μετά τη λάθος απομάκρυνση από τον Τσιγκρίνσκι με μαγική ντρίμπλα απέφυγε τον Ουκρανό, σέρβιρε στον Μπίσεσβαρ κι ο Ολλανδός από κοντά άνοιξε το σκορ.
Η ασπρόμαυρη κερκίδα παραληρούσε, αλλά στο 26’ ο Γλύκος έκανε απίστευτο δώρο στην ΑΕΚ. Το μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έμοιαζε (και ήταν) ακίνδυνο με τον διεθνή πορτιέρο να χάνει τη μπάλα μέσα από το χέρια του και να την μαζεύει από τα δίχτυα!
Ο Χριστοδουλόπουλος «όπλισε» ξανά στο 32’ και με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ωστόσο η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε το σοκ του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και να ακολουθήσει ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο.
Με την ΑΕΚ να απειλεί στο 47’ (άστοχη προβολή), είχαμε το καλό σουτ του Τσίμιροτ στο 62’ για να φτάσουμε στο 81’ οπότε ήρθε και το 2-1 με το γκολ του Ενρίκε.
Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς Αλμέιδα, Βάργκας, αλλά η ΑΕΚ στα υπόλοιπα 16 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις είχε μόνο μια τελική με τον Τσιγκρίνσκι (;) στο 90’ για να λήξει έτσι το ματς με 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

 

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90′ Κίτσιου), Κάμπος (73′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84′ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο (69′ Γαλανόπουλος), Αραούχο