Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:00
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανό Ρουβίκωνα στον Παρθενώνα για τον Κουφοντίνα






Μέχρι και πανό στον Παρθενώνα σήκωσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας.

Το μήνυμα στο πανό είναι στα αγγλικά και αναφέρει: «Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ.Κουφοντίνα».

Όπως αναφέρει στο μήνυμα που ανέβασε ο Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, η παρέμβαση στην Ακρόπολη είχε στόχο να ενημερωθούν και οι τουρίστες για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Λόγω της κατάστασης της υγείας του και την ηλικίας του τα περιθώρια του είναι ελάχιστα. Στην Ελλάδα οι απεργίες πείνας είθισται να είναι «καθαρές» και να περιλαμβάνουν αποκλειστικά νερό. Τέτοιας μορφής είναι αυτή η απεργία πείνας. Πλησιάζουμε τις 20 μέρες και η κατάσταση της υγείας του απεργού φτάνει στο όριο. Κι αυτά για ένα δικαίωμα που του είχε ήδη χορηγηθεί και πάρθηκε πίσω. Δικαίωμα που στην Ελλάδα έχει κερδηθεί μετά απο χρόνια αγώνων των κρατουμένων και κομματιών της κοινωνίας στο πλευρό τους.»

Και επισημαίνεται: «Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση» κληρονομιά και κληρονόμος» φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα…»