Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:55
Κόσμος

Ακυρος ο συναγερμός στην Παναγία των Παρισίων






Πανικός επικρατεί στο Παρίσι μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής, με τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας να ζουν μέσα στο φόβο, αδυνατώντας να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Το βράδυ της Κυριακής, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιμνημόσυνη δέηση, στην Παναγία των Παρισίων, για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος της Παρασκευής, ήχοι που ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί, αναστάτωσαν το συγκεντρωμένο πλήθος, που άρχισε να τρέχει πανικόβλητο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Mega στην «Πόλη του Φωτός», Μαρία Δεναξά, σημειώθηκαν πυροβολισμοί γύρω από την Παναγία των Παρισίων.

Ωστόσο, σχεδόν αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι δεν επρόκειτο για πυροβολισμούς, αλλά για πυροτεχνήματα, και ο κόσμος άρχισε εκ νέου να επιστρέφει έξω από την Παναγία των Παρισίων. Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα έκαναν λόγο για «λάθος συναγερμό».

Η ανταποκρίτρια του Mega επιβεβαίωσε, λίγο αργότερα, ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό, μετέδιδε ωστόσο ότι ακούγονταν σειρήνες και η ίδια είχε βρει καταφύγιο σε ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, γινόταν γνωστό ότι ένα άτομο τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο 2ο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην περιοχή Ρουί Σεντ Μάρτιν.

Σύμφωνα με το Russia Today και το Ria Novosti, η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο, ενώ τα καταστήματα και τα παράθυρα των σπιτιών έκλεισαν, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις ριπές που ακούστηκαν.

Είναι άγνωστο αν το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι συμβαίνει ακριβώς, γιατί εκτός των άλλων στην περιοχή έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες για λόγους ασφαλείας.

 

Πηγή: protothema.gr