Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:43
Τοπικά

«Παιχνίδια Αγάπης» : Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί η γιορτή






Με στόχο το να έχει το κάθε παιδί το δικό του παιχνίδι για τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Βόλου διεξάγει πρόγραμμα συλλογής παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούν οικονομικά να τους προσφέρουν αυτή τη μικρή χαρά.

Για τη συλλογή των προσφερόμενων παιχνιδιών, ο Δήμος Βόλου απευθύνθηκε μεν σε επιχειρήσεις – χορηγούς, η δράση όμως υλοποιήθηκε από τους δημότες της πόλης και ειδικά τα παιδιά, εκείνα που έχουν την τύχη να υπάρχουν στα δωμάτιά τους κάποια παιχνίδια και αποδείχθηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την «περιουσία» τους με τα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση, δεν θα δώσει χαρά μόνο στα παιδιά που θα πάρουν κάποιο παιχνίδι, αλλά και σε εκείνα τα παιδιά που θα προσφέρουν, ενώ βοηθά και στο να συνειδητοποιήσουν οι μικροί δημότες την αξία της κοινωνικής προσφοράς από την ευαίσθητη παιδική ηλικία.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου γέμισε παιδικές παρουσίες και φωνές καθώς τα σχολεία της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μετέβησαν στο δημοτικό κτίριο με σακούλες γεμάτες παιχνίδια, τα οποία οι μικροί δημότες κατέθεταν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ως ανταμοιβή για την ευγενική τους κίνηση οι μαθητές των δημοτικών σχολείων συμμετέχουν σε πρόγραμμα ξενάγησης στα χαρακτικά του Δημαρχείου, ένα πρόγραμμα διαδραστικό με τη συμμετοχή μελών της θεατρικής ομάδας «Θρυαλλίδα» τα οποία «ζωντανεύουν» γνωστές φιγούρες της τοπικής ιστορίας και μεταφέρουν τα παιδιά από τον κόσμο του παρελθόντος στο σήμερα.

Τα παιδιά απολαμβάνουν το ταξίδι στην τοπική ιστορία και αποχωρούν δίνοντας ραντεβού με τη δράση την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο ίδιο σημείο του Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή παιδιών της πόλης η διαδικασία διαλογής των παιχνιδιών, η ταξινόμησή τους ανά φύλο και ηλικία και τέλος το αμπαλάζ με είδη συσκευασίας που προσέφερε χορηγός και προμηθεύτηκε ο Δήμος προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αποστολή παιχνιδιών για τους προορισμούς της.

Και πάλι ένα μικρό «δώρο» θα προσφερθεί στα παιδιά που θα συμμετάσχουν, η δράση θα κλείσει με ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν παιδικές καλλιτεχνικές ομάδες και θα προσφερθούν κεράσματα και αναψυκτικά.

Ως προς το αποτέλεσμα της δράσης, έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 2.000 παιχνίδια και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους έως την Παρασκευή και αυτό αποτελεί ένα θετικό δείγμα για τα αισθήματα αλληλεγγύης του τοπικού πληθυσμού.

Οι οικογένειες των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γιορτή του αμπαλάζ, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή επικοινωνώντας με το Δήμο Βόλου σε ώρες γραφείου στα τηλέφωνα 24213 50190 και 24213 50201.