Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:48
Άλλες Ειδήσεις

Πέντε απλοί τρόποι για να βγάλεις χρήματα από τον καναπέ του σπιτιού σου






Όποιος έχει ψάξει ποτέ στο Google τρόπους για να δουλέψει και να βγάλει λεφτά από το σπίτι, θα ξέρει πως το διαδίκτυο παρουσιάζει τα πράγματα πάρα πολύ απλά προτείνοντας αμέτρητες θέσεις εργασίας -που τις περισσότερες φορές είναι απάτη- και ασχολίες που θα σας λύσουν τα χέρια αφού θα βγάζετε χρήματα απολαμβάνοντας τον καφέ σας στον καναπέ του σαλονιού σας.

Υπάρχουν όμως πράγματι ορισμένοι πιο πρακτικοί και δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε ένα επιπλέον εισόδημα. Ποιοι είναι αυτοί; Η bovary.gr σας δίνει μερικές ιδέες:

1. Πίσω στο σχολείο!
Αυτή τη φορά όμως δεν θα βρίσκεστε στη θέση του μαθητή αλλά του δασκάλου. Έχετε φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο σε κάποια ξένη γλώσσα; Πιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα στο σχολείο; Κάντε μια καλή επανάληψη και ετοιμαστείτε να κάνετε μαθήματα σε παιδιά. Ξέρετε πόσοι γονείς ψάχνουν υπεύθυνα άτομα για βοήθεια με το διάβασμα των παιδιών ή για την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας; Το καλό είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε τα μαθήματα να πραγματοποιούνται στον δικό σας χώρο. Αναρτήστε μία αγγελία, ρωτήστε τους γνωστούς σας και ξεκινήστε το ψάξιμο.

2. Γλυκά; Γλυκά!
Όλοι σας λένε πως φτιάχνετε τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού, τα καλύτερα κέικ, τα καλύτερα cupcakes, τις καλύτερες πίτες. Γιατί να είστε εγωίστριες και να τα κρατάτε μόνο για τους γνωστούς εαυτό σας; Βρείτε ένα όνομα για τα προϊόντα σας, σχεδιάστε τις συσκευασίες, βρείτε ένα καλό πελατολόγιο και προωθήστε τη δουλειά σας μέσω ενός μπλογκ. Και εσείς θα βγάζετε χρήματα κάνοντας αυτό που σας αρέσει και ο κόσμος θα απολαμβάνει λαχταριστά γλυκά.

3. Επενδύστε στην ακίνητη περιουσία (Bonus: Airbnb!)
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να εκμεταλλευτείτε την ακίνητη περιουσία. Τα εξοχικά σπίτια, τα δεύτερα σπίτια, οι γκαρσονιέρες, τα γκαράζ, ακόμη και η αποθήκη που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή σας μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα εάν θέλετε να έχετε ένα έξτρα μηνιαίο εισόδημα. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το Airbnb.  Μία μικρή ανακαίνιση και μία φωτογράφηση στο σπίτι που έχετε στην πόλη ή σε κάποιο νησί και δεν επισκέπτεστε περισσότερο από λίγες ημέρες τον χρόνο, θα μπορούσαν να αποδειχθούν τρομερά κερδοφόρες αφού θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάζετε την κατοικία σας σε τουρίστες.

4. E-bay και Amazon
Μήπως ήρθε η ώρα να υλοποιήσετε επιτέλους το ξεκαθάρισμα που πάντα λέγατε ότι θα κάνετε στα πράγματά σας; Βρείτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε -και ούτε πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσετε- και βάλτε τα προς πώληση στο e-bay ή στο Amazon. Τα συγκεκριμένα sites έχουν κυριολεκτικά τα πάντα και το αγοραστικό κοινό αναζητά κι εκείνο ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, οπότε μην αγνοήσετε ούτε τα διακοσμητικά του σπιτιού σας -και αν δεν μάθατε ποτέ να πλέκετε και δεν σκοπεύετε να μάθετε στο κοντινό μέλλον- ούτε τις βελόνες πλεξίματος που βρήκατε σε ένα παλιό κουτί.

5. Πουλήστε το ταλέντο σας
Σας αρέσει να φτιάχνετε ρούχα, αξεσουάρ ή χειροποίητα κοσμήματα; Τότε έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να δημιουργήσετε το δικό σας brand name. Ακόμη κι αν δεν έχετε όμως επαφή με το αντικείμενο, μπορείτε πολύ εύκολα να μάθετε πώς να δημιουργείτε τα δικά σας τσαντάκια, γάντια, κασκόλ, μαντήλια, σκουλαρίκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Στην προκειμένη, καλό θα είναι να παραλείψετε ένα μέρος της τέταρτης πρότασης και αντί να πουλήσετε τις βελόνες, να τις κάνετε σύμμαχό σας.

 

 

Πηγή: bovary.gr