Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:49
ΑθλητικάΕλλάδα

«Πάτησε» Ελλάδα η «χρυσή» Στεφανίδη: Είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ [εικόνες]






Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη.

Την Ελληνίδα αθλήτρια του επί κοντώ, η οποία πριν από λίγες ημέρες κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο, υποδέχτηκαν οι γονείς της και από την πλευρά της Ππλιτείας ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κάνω τους Έλληνες περήφανους, εισπράττω την αγάπη του κόσμου κι αυτό με βοηθά να φτάνω πιο ψηλά». Ήταν τα πρώτα λόγια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στάδιο, ιδιαίτερα όταν από τα ηχεία του σταδίου έπαιζε το συρτάκι. «Ήταν σωστή στιγμή να μπει το συρτάκι, γιατί για  ένα 10λεπτο όλο το στάδιο ασχολιόταν με το επί κοντώ. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Κάποιοι με ρώτησαν μετά τον αγώνα, γιατί συνέχισα αφού εξασφάλισα το χρυσό. Αυτό που αγαπάω  παραπάνω από το επί κοντώ και την προπόνηση και το να αγωνίζομαι, είναι να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με τόσο κόσμο και παλμό, με ανθρώπους που περιμένουν από σένα να πας καλά και σε χειροκροτούν, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που έρχεται μια φορά το χρόνο. Για μένα ήταν μεγάλο, που κατάφερα ενώ έμεινα μόνη μου στον αγώνα να περάσω το επόμενο ύψος και να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Με το που τελειώνει ένα καλό, αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο, όμως, νομίζω πως είναι αυτό που με κρατάει πεινασμένη. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο».

Παράλληλα απάντηση και στην ερώτηση για το αν είναι σε θέση να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ. «Νομίζω φάνηκε από τα άλματα στα 5,02 μ., πως είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, έχω υπάρξει πολύ σταθερή και νομίζω πως το 4,90 μ. είναι ξεκίνημα του πικ για αυτή τη σεζόν. Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε το Παγκόσμιο ένα μήνα μετά τον τελικό του Diamond League, οπότε στην ουσία τώρα ξεκινάμε. Φέτος νιώθω διαφορετικά σε σχέση μετά τον αγώνα στο Ρίο, που ήμουν αρκετά κουρασμένη ψυχολογικά, τώρα είμαι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες», σημείωσε χαρακτηριστικά η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλειάδης, αφού συνεχάρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρόσθεσε ακόμη: «Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Η Πολιτεία θα κάνει πάντα ότι είναι δυνατό για να βοηθά τους αθλητές και τις αθλήτριες».

 

Πηγή:  iefimerida.gr