Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:54
Παραπολιτικά

Πάρτον στο γάμο σου…






Αν πάτε σε κάποιο γάμο και σας πλησιάσει ένας κύριος, όχι ακριβώς γοητευτικός και σίγουρα όχι μοντέλο για σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και αρχίσει να σας μιλάει για την θυγατέρα του, μην απορήσετε.  Πολλώ δε μάλλον μην τον παρεξηγήσετε. Δεν ψάχνει για γαμπρό ο άνθρωπος. Κανένα υποψήφιο ψάχνει γιατί θέλει να την καμαρώσει… Δήμαρχο! Είπαμε ο καθένας με τον πόνο του…

Κάτι τέτοιο συνέβη στο γάμο του γιού του Βασίλη Καραλή, όπου οι μισοί προσκεκλημένοι έγιναν κοινωνοί της οικογενειακής απόφασης να συνεχιστεί η «παράδοση» στο Δήμο και οι υπόλοιποι δέκτες προτάσεων να στηρίξουν την νέα αυτή παλιγγενεσία! Τώρα σειρά παίρνουν οι βαπτίσεις και (έξω από εδώ) κηδείες… στην Αθήνα είχαν τον περίφημο Αναγνωστόπουλο, εδώ θα έχουμε τον Βαγγέλη…

Πάντως από όσα έμαθα ο Βαγγέλης τσιγκουνιές δεν κάνει στο τάξιμο… 42 αντιδημαρχίες, τρία χρίσματα για άλλους Δήμους και τρεις θέσεις προέδρου Επιμελητηρίου έταξε και το …τερμάτισε αναδεικνύοντας και Περιφερειάρχη! Και όλα αυτά μόνο στο περιθώριο ενός γάμου!

Στο μεταξύ, όπως διαβάζω στο TheNewspaper.gr , διχασμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία για άλλη μία φορά, όσον αφορά στις επιλογές της για τον Δήμο Βόλου.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Αυγενάκη, ο ίδιος αλλά και το κόμμα είναι προβληματισμένοι για το πρόσωπο που θα πρέπει υποστηρίξουν.
Από τη μία η Νάνσυ Καπούλα, η οποία μετά το ρεπορτάζ του έσπευσε να δηλώσει το ενδιαφέρον της, αλλά και να καπαρώσει τους υποψήφιους της.
Στην Πειραιώς θεωρούν ότι έκανε πολύ νωρίς την κίνησή της και είναι σαν να “εκβιάζει” την στήριξη.


Από την άλλη ο Αργύρης Κοπάνας, που αποτελεί επιλογή του Γιώργου Καλτσογιάννη, όμως η υποψηφιότητα δεν φαίνεται να προχωρά στον κόσμο.
Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Βόλος βρίσκεται στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα και ο δεσμός μοιάζει… γόρδιος!

 

Τώρα βέβαια αυτά βολεύουν τους προαναφερθέντες… γιατί, όπως διαβάζω, μετά τις αντιδράσεις για το γαλάζιο βέτο που επέβαλε στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, και τη δεδομένη «ανυπακοή» από τους προσκείμενους στη ΝΔ περιφερειάρχες μιας και μαζί συναποφάσισαν με τον πρωθυπουργό τη διεξαγωγή τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως η απόφαση δεν αφορά δημάρχους και περιφερειάρχες καθώς το κόμμα του «δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα αυτοδιοίκησης».

Και ορθώς έπραξε και είπε. Και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πως «ως κόμμα, μπορεί να έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά χρίσματα, έτσι όπως τα γνωρίζαμε στο παρελθόν, πιστεύω ότι σήμερα δεν έχουν πια μεγάλο νόημα».