Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:20
Αθλητικά

“Ο Μπέος δεν είναι εγκέφαλος και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης”






Με «σκληρά» λόγια μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο γνωστός δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος, για την ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όπως τη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «θλιβερές καταστάσεις», τόνισε ότι «ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη», ενώ αναφέρθηκε και στη… φοβία που υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς να αλλάξει η κατάσταση.

Ο γνωστός δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και τον Κυριάκο Θωμαϊδη για:

-Την ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όπως τη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη:

«Όταν είσαι νομικός ή δημοσιογράφος τα δέχεσαι όλα. Όταν, όμως, είσαι φίλαθλος σοκάρεσαι. Έχει πει κάποια πράγματα ένας άνθρωπος, έχει προφυλακιστεί και δεν είναι ο εγκέφαλος και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Αντί να προστατευτεί και να οδηγηθούμε στον μίτο της Αριάδνης, μέσω του Αχιλλέα Μπέου, έχουμε μπλεχτεί, με τους δικαστές να ψάχνουν τους άλλους δικαστές».

-Την αθλητική δικαιοσύνη: «Ακόμα και άγιοι να είναι όσοι μπαίνουν στην ΕΠΟ αλλοιώνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν άφησαν την καλύτερη ιστορία πίσω τους. Υπάρχει αναξιοπιστία και στην αθλητική δικαιοσύνη, που υπηρέτησαν κάποτε και αθλητικοί δικαστές. Αλλοι έγραψαν με χρυσά γράμματα, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Δεν είναι όλοι οι τακτικοί δικαστέ άγιοι. Ο δικαστής πρέπει να εξοπλιστεί με τα εχέγγυα εκείνα για να είναι αντικειμενικός, να είναι εκτός ΕΠΟ και να είναι αμερόληπτος».

-Τα όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο: «Είναι θλιβερά τα όσα γίνονται. Μετά τα μέλη επιτροπών κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του γίνεται χαλασμός κυρίου. Όταν τα ακούς όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη. Ποιος θα καθαρίσει τον κόπο του αυγείου; Οι υπόδικοι διαλέγουν τακτικούς δικαστές! Η δικαιοσύνη τι κάνει; Περιμένω από κ. Κοντονή να δω τι θα κάνουν; Εδώ μιλάμε για κανονισμούς που δεν υπάρχουν. Ο νόμος έλεγε για τις προσθήκες στα τέλη Αυγούστου και φτάσαμε τέλη Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Τι να κάνω την κάρτα φιλάθλου, όταν πολιτεία ξεγυμνώνεται καθημερινά και όλοι είναι ελεύθεροι δουλεύουν κανονικά. Ένα μέτρο αν είχε λάβει και το βλέπαμε χειροπιαστό, αν τα λόγια δεν μεταφράζονται σε έργα είναι ανούσια».

-Το αν θα αλλάξει κάτι: «Φοβούνται οι διαιτητές, αλλά και οι δικαστές. Αν ζούμε σε καθεστώς φόβου, τότε τι συζητάμε για ποδόσφαιρο και τα λοιπά; Γιατί να έχουμε ομοσπονδίες τότε κλπ; Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον. Είναι κοροϊδία. Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα».