Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:15
LIFE

Ο Μάικλ Μουρ γυρίζει ντοκιμαντέρ για τον Ντόναλντ Τραμπ






Ένα ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το οποίο θα τιτλοφορείται “Fahrenheit 11/9”, γυρίζει μυστικά εδώ και καιρό ο Μάικλ Μουρ, ένας από τους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας που εξαρχής τάχθηκαν σθεναρά κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει διεθνώς κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών,ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής ενώνει τις δυνάμεις του με τον διάσημο Χάρβεϊ Γουέινστιν, παραγωγό του ντοκιμαντέρ “Fahrenheit 9/11”, που είχε γυρίσει ο Μουρ για τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο κι είχε κάνει πάταγο.

«Περισσότερο από ποτέ η όρεξη του Μάικλ για την αλήθεια είναι κρίσιμη. Είμαστε εκστασιασμένοι που μετέχουμε σ’ αυτή την επανάσταση», δήλωσε ο Γουέινστιν.

Το ντοκιμαντέρ πήρε το όνομά του απ ‘τη μέρα που ο Τραμπ επιβεβαιώθηκε ότι κέρδισε τις εκλογές, δηλαδή στις 9 Νοεμβρίου 2016, και σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή του έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Ο Μουρ ετοιμάζει και μια καυστική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ για την άνοδο στην εξουσία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ και την αντίσταση σ’ αυτόν.

Η παράσταση θα φέρει τον τίτλο «Οι όροι της παράδοσής μου» (“The terms of my surrender”). Τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο βραβευμένος με Τόνι, Μάικλ Μάγιερ, ενώ θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Μουρ σε μια σόλο περφόρμανς, με προσκεκλημένους και διαδραστικά στοιχεία.

«Ό,τι και αν του πετάξεις, δεν έχει αποτέλεσμα», είπε ο Μουρ για τον Τραμπ. «Ό,τι κι αν αποκαλύπτεται, μένει ακλόνητος. Τα γεγονότα, η πραγματικότητα, το μυαλό δεν μπορεί να τον νικήσει. Ακόμη κι όταν “αυτοτραυματίζεται”, το άλλο πρωί σηκώνεται και συνεχίζει και τουϊτάρει. Όλα αυτά θα τελειώσουν μ’ αυτή την ταινία.»

Το ντοκιμαντέρ του Μουρ για τον Τζορτζ Μπους το νεώτερο παραμένει μέχρι σήμερα στην κορυφή των εισπράξεων στη σχετική κατηγορία με 222 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Πηγή: iefimerida.gr