Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:04
Παρασκήνια

Ο Θείος από το Πειραιά και οι παρατυπίες του Ερασιτέχνη






Το πρώτο “έμβασμα” από Πειραιά μεριά φαίνεται πως έφτασε στο Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν οι πρώτες 50.000 ευρώ, με τις οποίες προφανώς και έγιναν οι πρώτες κινήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου. Αρχικά επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Περικλή Αμανατίδη και εν συνεχεία ανανεώθηκε η συνεργασίας με τους Ρόκα, Διβανέ και Κόλα.

Φαίνεται λοιπόν πως η συνεργασία των δύο Ολυμπιακών έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά και όπως αντιλαμβάνονται όλοι δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα τεχνογνωσίας όπως διατυμπανίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου.

Εκτός αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι αυτοί που κατέβηκαν στα γραφεία του Ολυμπιακού στον Πειραιά πριν από μερικούς μήνες, πανηγύριζαν μόνο και μόνο επειδή οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά τους υποσχέθηκαν βοήθεια για το… χτίσιμο των Ακαδημιών.

Ωστόσο, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά, προκύπτει ένα ηθικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να πάρει θέση η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου.

Από ποιους αποτελείται η νέα διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου που πήρε την απόφαση να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Περικλή Αμανατίδη και παράλληλα να ανανεώσει τη συνεργασία με τους Ρόκα, Διβανέ και Κόλα;

Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που αποφασίζουν για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όταν δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η γενική συνέλευση; Διότι αν δεν κάνω λάθος, η γενική συνέλευση του συλλόγου είναι αυτή που θα αποφασίσει σε ποιον θα δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Και μπορεί ο Ευρυπίδης Τσιμπανάκος και οι «φίλοι» του να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο μήπως θα έπρεπε να ρωτηθεί η γενική συνέλευση πριν ο Τσιμπανάκος αρχίσει το χτίσιμο της νέας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου; Εστω και για τους τύπους.

Μήπως θα έπρεπε να ρωτηθούν τα μέλη του συλλόγου αν συμφωνούν με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα γίνει παράρτημα του Ολυμπιακού Πειραιώς;

Διότι μπορεί τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη να επιθυμούν τη συνεργασία (σε όποιο επίπεδο είναι αυτή) με τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά τον τελικό λόγο σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο, τον έχει πάντα η γενική του συνέλευση.

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, στην επικείμενη γενική συνέλευση να εμφανιστεί κάποιος άλλος επενδυτής που θα επιθυμούσε να επενδύσει στον Ολυμπιακό Βόλου;