Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 14:58
Παραθλητικά

Ο Δήμαρχος Λάρισας και οι ανύπαρκτοι πολιτικοί του Βόλου






Ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης θα συγκαλέσει λέει ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με το διπλό ΑΦΜ της ΑΕΛ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη σύσκεψη αυτή θα πάρουν μέρος οι βουλευτές του νομού και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με στόχο να πιέσουν πολιτικά προς κάθε κατεύθυνση ώστε να ξεπεραστεί η μέχρι σήμερα παρανομία της ΑΕΛ και να μπορέσει να πάρει άδεια η “βυσσινί” ΠΑΕ.
Διαβάζοντας την είδηση αυτή, μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2011. Για την ακρίβεια θυμήθηκα όλα όσα ΔΕΝ έπραξαν εκείνο το καλοκαίρι οι τότε πολιτικοί του Βόλου.
Πού ήταν ο τότε Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης; Πού ήταν η Ροδούλα Ζήση και ο Κώστας Καρτάλης; Πού ήταν όλοι οι τότε πολιτικοί του Βόλου ώστε να αναλάβουν δράση στην κατάφορη αδικία που βίωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Εξαφανισμένοι. Για την ακρίβεια απλοί παρατηρητές της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής αδικίας.
Αντίθετα, οι πολιτικοί της Λάρισας βγαίνουν μπροστά προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας της πόλης τους και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους ώστε να βρεθεί λύση, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν είναι νόμιμο ή παράνομο αυτό που θα τους ζητηθεί να πράξουν. Και κακά τα ψέματα. Απαντες γνωρίζουν ότι βάση νόμων και κανονισμών, η Λάρισα δεν θα έπρεπε ούτε καν να αγωνίζεται στη Football League. Αλλά είπαμε. Αυτό που τους απασχολεί είναι να βοηθήσουν την ομάδα της πόλης τους με κάθε τρόπο και μέσο.
Αντίθετα, οι τότε πολιτικοί του Βόλου, γνώριζαν το δίκιο του Ολυμπιακού Βόλου. Γνώριζαν ότι η ομάδα της πόλης τους είχε πέσει θύμα ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Σιώπησαν. Κλείστηκαν στα καβούκια τους. Και πώς να κάνουν άλλωστε, όταν οι ίδιοι ήταν μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος που διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου.
Γι αυτό άλλωστε και ο κόσμος του Βόλου τους έστειλε μια και καλή στο σπίτι τους.