Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:21
Τοπικά

Ο Βόλος φοράει σήμερα τα γιορτινά του






Τα γιορτινά του φοράει από σήμερα ο Βόλος, προκειμένου να υποδεχθεί τα φετινά Χριστούγεννα.

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση, ο Δήμος Βόλου θα δώσει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2016 – Πρωτοχρονιάς 2017.

Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο εκ των κορυφαίων καλλιτεχνών της χώρας, ο μοναδικός Σάκης Ρουβάς, ο οποίος θα σημάνει την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής  και θα αποκαλύψει το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται το υψηλότερο δέντρο της Ελλάδος ύψους 24 μέτρων με 80.000 λαμπάκια μαζί με την επιβλητική «Αργώ» και τον εντυπωσιακό «μπλε ουρανό»).

Η σημερινή εκδήλωση, όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο την παρουσία του Σάκη Ρουβά. Συγκεκριμένα 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα  100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

 

Χιλιάδες βεγγαλικά

 

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με χιλιάδες βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» του αγαπημένου μας Σάκη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά.

Η σημερινή εορταστική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου (Ηρώο) θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ.