Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:08
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος στην προανακριτική για Novartis-Οι δύο επιστολές Φρουζή και η νέα κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος






Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει όσον αφορά την λειτουργία της επιτροπής και την νομιμότητα της, στις δύο επιστολές που έστειλε στο προεδρείο της επιτροπής.

Ωστόσο στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινωθούν και νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέρχονται από τους υπολογιστές στελεχών της Novartis μετά τις «εφόδους» της Εισαγγελίας διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο CD υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέκη» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018 και επιστολές της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα.

 Σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές-μέλη της προανακριτικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν επίσης δύο επιστολές της Novartis με ημερομηνίες 2013 και 2014 προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις επιστολές της η Novartis οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «τυπικές» τα στελέχη της εταιρείας ζητούσαν να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε παραβρεθεί στο Φόρουμ ούτε το 2013 ούτε το 2014 όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ.

Η πρώτη επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό, έχει κοινοποίηση προς τους κ.κ. Λυκουρέντζο Στουρνάρα και Μπούρα. Η δεύτερη επιστολή τον Ιανουάριο του 2014 προς τον Α. Σαμαρά έχει κοινοποίηση και στους κ.κ. Γεωργιάδη και Στουρνάρα.

Επίσης στην κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικ. Κελέκη» φέρεται να αναφέρει ότι στα χαρτιά του Κ. Φρουζή βρήκε ιδιόχειρο σημείωμα του Α. Σαμαρά με τα δύο τηλέφωνα του Χρ. Σταϊκούρα. Στοιχείο το οποίο «φωτογραφίζει» και την ταυτότητα της προστατευόμενης μάρτυρος αφού αποδεικνύει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr