Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:55
Ελλάδα

Ουρές στα ειρηνοδικεία από δανειολήπτες για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη






Αγωνία επικρατεί στις τάξεις των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα δάνεια» καθώς στις 31 Δεκεμβρίου αλλάζουν προς το αυστηρότερο οι όροι για την προστασία της α΄ κατοικίας.

Για το λόγο αυτό σχηματίζονται ουρές στα Ειρηνοδικεία καθώς καθημερινά τουλάχιστον 150 πολίτες υποβάλουν την αίτηση που περιλαμβάνει συνολικά 17 έγγραφα προκιμένου να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη».

Την αγωνία επιτείνει αφενώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αντιμετώπιση των δανείων για την α΄ κατοικία και το αν τελικά θα δοθούν στα κοράκια των funds και αφετέρου η τακτική των τραπεζών να στέλνουν επιστολές προς τους δανειολήπτες καλώντας τους να ρυθμίσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι συνολικά ανάλογες επιστολές θα λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο δανειολήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση έχει ανοίξει η πόρτα στα κοράκια των funds για τα «κόκκινα» μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα τα δάνεια (στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων) με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.