Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 12:38
Αθλητικά

Οριστικά στη 14η θέση η Ελλάδα – «Κλείδωσαν» οι θέσεις για την επόμενη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης






Η πορεία των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας και η Ελλάδα έμεινε στην 14η θέση της κατάταξης της UEFA.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνεχίσει στο Europa League, δεν πήρε ούτε βαθμούς από τον αγώνα ρεβάνς με την Μπεσίκτας και μοιραία η Ελλάδα έμεινε στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Αυτό σημαίνει πως «κλείδωσαν» και οι θέσεις των ελληνικών συλλόγων για την επόμενη σεζόν.

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών ενώ η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ θα μπει στη διαδικασία από τον 2ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών.

Από εκεί και πέρα η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας θα βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ωστόσο η μεγάλη μάχη θα δοθεί την επόμενη σεζόν. Βάσει της πενταετίας που θα ανανεωθεί, η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στην 14η θέση αλλά σε απόσταση αναπνοής θα κυνηγά Ολλανδούς, Τσέχους και Ελβετούς ενώ σε πολύ κοντινή θέση θα βρίσκεται η Αυστρία, η οποiα ακολουθεί.