Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:37
Τοπικά

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το έργο στα «Αστέρια»






Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον αυτό της τοποθέτησης και λειτουργίας αντλιοστασίου στην τοποθεσία «Αστέρια» Αγριάς στο πλαίσιο του  έργου «ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΓΡΙΑΣ Δ. ΒΟΛΟΥ ΜΕ Ε.Ε.Λ. ΔΕΥΑΜΒ» ολοκληρώνεται από την ΔΕΥΑΜΒ εντός των επόμενων ημερών, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου η αποκατάσταση του πάρκου στο σημείο όπου και εκτελούνται οι εργασίες με τον στόχο της Δημοτικής Αρχής να είναι η δημιουργία και παράδοση στους δημότες ενός σύγχρονου πάρκου –χώρου αναψυχής των περιοίκων.

Πιο συγκεκριμένα χθες, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του αντλιοστασίου οι οποίες και θα έχουν ολοκληρωθεί έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Στο σημείο βρέθηκε ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αριστείδης Σαββάκης ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για το έργο συνολικά. Ο κ. Σαββάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του έργου για την ευρύτερη περιοχή τονίζοντας πως «ένα έργο ζωής ολοκληρώνεται από την σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς με την τοποθέτηση και λειτουργία του αντλιοστασίου τα λύματα πλέον θα διοχετεύονται στον κεντρικό αγωγό».

Ο κ. Σαββάκης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα διευκρινίζοντας πως αυτές οφείλονται στις ειδικές κατασκευές τις οποίες έπρεπε να υλοποιήσει ο ανάδοχος. «Κάναμε το αδύνατο δυνατό, φέραμε το έργο εις πέρας με ειδικές κατασκευές που έκανε ο εργολάβος και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να δούμε ένα έργο να οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Από την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του χώρου και θα μπορούμε να μιλάμε με την ολοκλήρωση του για ένα πάρκο σύγχρονο και πολύ καλύτερο από το προϋπάρχον», τόνισε ο κ. Σαββάκης ο οποίος εκτίμησε ότι οι εργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού του πάρκου θα ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τονίζεται για ακόμη μία φορά ότι βασική και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η ιεράρχηση και λύση των προβλημάτων της πόλης μας, στη βάση της ευρύτερης δυνατής ωφέλειας για λογαριασμό των πολιτών, με σεβασμό πάντα στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν την αφορούν οι επιδιώξεις, οι ιδιοτέλειες και οι δόλιες σκοπιμότητες κάποιων λιγοστών γραφικών οι οποίοι ως μοναδικό στόχο έχουν την υπονόμευση του έργου μας. Εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας μέσα από το έργο μας αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά ότι λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό και μοναδικοί κριτές μας είναι ο λαός του Βόλου στον οποίο και λογοδοτούμε.