Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:30
Τοπικά

Οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες – Ο Γ. Καλτσογιάννης από τη Μαγνησία






Οι θέσεις των έξι νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλίας έκλεισαν χθες, μετά από διαρκείς και πολύωρες συσκέψεις του Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού, και περιφερειακών του συμβούλων και σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν επισήμως στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Εκκρεμούσε  μόνον η δεύτερη θέση αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Τρικάλων, την οποία κατέλαβε τελικά ο. Ι. Μπουτίνα αντί του  Χρ. Γακόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι οι εξής (σε παρένθεση οι τομείς που αναλαμβάνουν):

Γιώργος Λαδόπουλος (Αγροτικός τομέας)

Γιώργος Μάττας (Τομέας εμπορίου και ανάπτυξης)

Ευθύμης Ρεντζιάς (Αθλητισμού)

Ιωάννης Μπουτίνας (Τουρισμού)

Απόστολος Μπέμπης (Δημόσια τεχνικά έργα)

Γιώργος Καλτσογιάννης (Περιβάλλον)

Στις δηλώσεις του, ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής:«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι συμμετοχική, συνεργατική, γι΄ αυτό και δίνουμε τη δυνατότητα σ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, να δείξουν τις δυνατότητές τους, να κάνουν ένα ξεκίνημα νέο προσωπικά, αλλά ταυτόχρονα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπρέτηση των συνανθρώπων μας. Κάθε αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να ασχοληθεί με τα μικρά τα οποία ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα για τους συνανθρώπους μας. Αλλά ταυτόχρονα θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του και στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας. Με συνέργεια και συνεργασία αλλά και αποτελεσματικότητα, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αντιπεριφερειάρχες που ήταν μέχρι σήμερα, για το μεγάλο έργο που επιτέλεσαν, για τον σεβασμό και το ενδιαφέρον απέναντι στους συμπολίτες τους, αλλά και για το ενδιαφέρον σ όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας».

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός για μία ακόμη φορά θα προκύψουν και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς θα πρόκειται για πρώην θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουν ειδική γνώση επί συγκεκριμένων θεμάτων και θα αξιοποιηθούν με ειδικού, σημαντικούς ρόλους. «Εκεί θα μπορούν να συνεχίσουν τις δράσεις τους, γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» τόνισε με νόημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.