Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 12:52
Αθλητικά

Οι καταγγελίες Μπέου για Τζιμπλάκη και Πούλιο στη λίστα της Interpol!






Η υπόθεση των δικαστικών λειτουργών κ.κ. Τζιμπλάκη και Πούλιου οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες τελούν υπό έρευνα έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Αχ. Μπέου, σχετικά με το χειρισμό της υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008 – 2011, είναι το βασικό θέμα στην εβδομαδιαία επισκόπηση των ΜΜΕ (30/11 – 6/12) που κάνει η Interpol και στην οποία περιλαμβάνονται υποθέσεις διαφθοράς στον αθλητισμό με βάση σχετικά δημοσιεύματα.

Ακολουθεί η αναφορά της Interpol βασίζεται σε δημοσίευμα World Soccer:

“Οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, που αποφάσισαν να μην απαγγείλουν κατηγορίες στον Ολυμπιακό (σ.σ. κατηγορούμενος ήταν ο πρόεδρός του και όχι ο σύλλογος) για το επονομαζόμενο σκάνδαλο στημένων αγώνων Koriopolis, κατηγορούνται για δωροδοκία.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είναι ένας από τους 85 κατηγορούμενους στη δίκη, ισχυρίζεται ότι ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος, αλλά και ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης (εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που παρέλαβε τη δικογραφία και εξέδωσε το βούλευμα για την υπόθεση), δωροδοκήθηκαν.

Ο Μπέος ισχυρίζεται ότι ο σκοπός των δωροδοκιών, οι οποίες καταβλήθηκαν από ένα μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού (σ.σ. έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ), ήταν για να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Μάλιστα, παρά την εξέχουσα θέση που είχε στα αποδεικτικά στοιχεία, δεν είχε κατηγορηθεί επίσημα.

Ο Μπέος ισχυρίζεται ότι υπήρχαν «σημαντικές υποψίες που μπορούν εύλογα να δικαιολογήσουν ότι υπήρχε μία προκατάληψη υπέρ ενός συγκατηγορουμένου μου, ο οποίος τελικά αθωώθηκε», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το άρθρο 237 του Ποινικού Κώδικα αν κάποιος, ο οποίος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης ωφέλημα, ή αποδεχθεί την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργειά του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ».

Πάντως, τόσο ο κ. Πούλιος όσο και ο κ. Τζιμπλάκης δεν έχουν σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Μπέου.

Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές από την Ελλάδα ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διεξάγει έρευνα έπειτα από τους ισχυρισμούς του δημάρχου Βόλου.

Η δίκη για την υπόθεση Koriopolis είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2016”.

 

Πηγή: skai.gr