Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:44
Τοπικά

Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας στη Μαγνησία

ΟΔήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούποληςδιοργανώνουν το καρναβάλι της Ευξεινούπολης,το οποίο αποτελεί θεσμό ετών με πολύ μεγάλη απήχηση. Το καρναβάλι μεθέμα «Η επέλαση της νέας γενιάς καρναβαλιστών», θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Καθαρά Δευτέρα στις2:00 μ.μ. στο πάρκο Ευξεινούποληςκαι πλαισιώνεται από άρματα, πεζοπόρατμήματα καρναβαλιστών και πολύ κέφι.
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού διοργανώνει, εξάλλου, αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωίοΠολιτιστικός ΣύλλογοςΝέων Σούρπης. Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα ξεκινή-
σει από την πλατεία Σούρπης και κατά τη διάρκειά του θα πρέπεινα επιλυθούν συνολικά δέκα γρίφοι που θα οδηγήσουν στον τερματισμό, στο τελευταίο και τυχερό 11ο σημείο. H απάντηση τουκάθε γρίφου κρύβει τον επόμενο προορισμό.
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά τουΔήμου Ρήγα Φεραίου, για ντόπιους και επισκέπτες.ΑύριοΚυριακή 26 Φεβρουαρίουκορυφώνονται οι εκδηλώσεις, σύμφωνα μετο κάτωθι πρόγραμμα:
•Στις 19:00 διοργανώνεται Αποκριάτικη φωτιάκαι διαγωνισμός Καρναβαλιού στη Κεντρική Πλατεία Ριζομύλου•στις 13:00 κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου
•στις 18:30 κεντρικές καρναβαλικές εκδηλώσειςστο Βελεστίνο με παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών
•στις 21:00 Καρναβαλικές εκδηλώσεις με άναμμα φωτιάςαπό το Σύλλογο Μικρασιατών μπροστά από την ΕκκλησίαΑγίου Βασιλείου
•στις 19:00 διοργανώνεται άναμμα φωτιάςκαι γλέντι στην κεντρική Πλατεία Στεφανοβικείου
•στις 19:00 άναμμα φωτιάς και Αποκριάτικαδρώμενα στην κεντρική πλατεία Αερινού και
•στις 20:00 άναμμα φωτιάς και γλέντι στην πλατεία Χλόης.
ΜεθαύριοΚαθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, διοργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις:
•στις 12:00 το Καρναβάλι Ριζομύλου που περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών – κούλουμα στην κεντρική Πλατεία Ριζομύλου
•στις 11:00 π.μ. θα γιορταστούν τα Κούλουμα με χορό,φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, αερομοντελισμόκαι πέταγμα χαρταετού στο Στάδιο Βελεστίνου
•στις 12:00 θα γιορταστούν επίσης τα Κούλουμαστη Κεντρική Πλατεία Καναλίων και την ίδια ώραθα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσειςστην Κεντρική Πλατεία Κεραμιδίουαπό το Σύλλογο Κεραμιδίου.
Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
ΟΠολιτιστικός Σύλλογος Αφετώνπροσκαλεί μικρούς και μεγάλους να πετάξουν το χαρταετό τους από τις 10:30 – 12:30, μεθαύριο Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Λόφο Παναγίας (εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες. Θα υπάρχουν κύπελλαγια το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο πετάγματος χαρταετού, καθώς και δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά, άφθονο τσίπουρο.
Αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνεται αύριο Κυριακή στις 5:30στη Συκή από τον τοπικό
Πολιτιστικό Σύλλογο Συκής «ΓεώργιοςΡηματισίδης».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τουΣυλλόγου και περιλαμβάνει μουσική, χορό, μεζεδάκια και κέφι.
Παράλληλα, αύριο διοργανώνεται καρναβάλι στις Μηλιές απότονΕξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «ΓρηγόριοςΚωνσταντάς».Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει από το Δέλ-
τα των Μηλεών, στις 14:30 και θα φτάσει στην πλατεία του χωριού μετά από μία ώρα. Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί απότο χορευτικό του συλλόγου και γλέντι στην πλατεία των Μηλεών.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται αύριο στις 3 μμ στηΜηλίναμε τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας,του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των πολιτιστικών συλλόγων Αργαλαστής και Λαύκου, και έχει ως επίκεντρο το κέφι.
Στο Δήμο Ζαγοράς ΜουρεσίουΑποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή
στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, χάρηστη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «ΓιάννηςΚορδάτος»με το Σύλλογο επαγγελματιών και τοπικούς Συλλόγους. Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις που περιλαμβάνουν πλούσιο μπουφέ, ζαχαρωτά για τα παιδιά, κλόουν, διαγωνισμό για την καλύτερη ομάδα και πολύ κέφι.
Στο Πουρί διοργανώνεται αύριο καρναβάλι με τη φροντίδα τουΠολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου
, το οποίο σατιρίζει την ελληνικήδιαστημική υπηρεσία. Η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση θαξεκινήσει νωρίς το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο του χωριού με κατάληξη στο κεντρικό πάρκινγκ. Εκεί θα υπάρχει μπουφές και θαακολουθήσει πάρτι μασκέ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και γαϊ τανάκι γύρω από το οποίο θα χορεύουν 13 καρναβαλιστές. Τοβράδυ, με την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης θα γίνειαποκριάτικος χορός με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα.
Στις Βόρειες Σποράδες
Αποκριάτικη παρέλαση διοργανώνεται αύριο στις 12 το μεσημέρι στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με τοπικούς Συλλόγους και στις 12:30 θα ακολουθήσει πάρτι με χαρούμενους ρυθμούς.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει, παράλληλα και ο Δήμος Αλοννήσου, με άρματα και μασκαρεμένους, γλέντι και χορό. Οιεκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Κυριακή της Αποκριάς στη 1:30 τομεσημέρι από το δημαρχείο με κατεύθυνση προς την παραλία Βότση και η πομπή καταλήγει και πάλι μπροστά στο δημαρχείο τουνησιού, όπου κορυφώνεται το γλέντι και η εκδήλωση κλείνει παραδοσιακά με το κάψιμο του καρνάβαλου.