Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:07
Θεσσαλία

Οι απολογίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση με τα 5,6 κιλά κοκαΐνη που συγκλόνισε τη Λάρισα






«… Είμαι γόνος εξαιρετικής οικογένειας. Οι γονείς μου δούλεψαν πολύ σκληρά για να με μεγαλώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και πάντα με άριστα. Κάποια στιγμή όμως πέρασα δύσκολα και ήρθαν τα ναρκωτικά. Η σχέση μου με αυτά ωστόσο ήταν περιστασιακή. Καταστράφηκα μετά τη σύλληψη. Με αυτήν την ιστορία».
«…Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία. Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι λυγίζουν»
«…Η κοκαΐνη ανέβαζε το εγώ μου»
«… Εμένα με τύλιξε η αστυνομία επειδή είχα παρελθόν»
«… Μιλούσα στο τηλέφωνο με πρόσωπα αλλά δεν διακινούσα εγώ»
«…Εγώ ήμουν εθισμένος στα ναρκωτικά» «…Εγώ πήρα μόνο λίγες φορές κοκαΐνη και άλλες τόσες χασίς»
«…Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου. Τους ανθρώπους μου. Τους πλήγωσα. Το μόνο που ήθελα πάντα να τους κάνω περήφανους για μένα. Αλλά τώρα…»

Κουβέντες νέων ανθρώπων που βρέθηκαν χθες να απολογούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση που σχετίζεται με 5,6 κιλά κοκαΐνης, χασίς, αναβολικά αλλά και ένα θάνατο που προκλήθηκε από τροχαίο σε προσπάθεια αποφυγής ελέγχου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Δεκαπέντε άτομα αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση βαριές κατηγορίες. Οι τρεις εξ αυτών είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, το διάστημα που μεσολάβησε, ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για έναν (16ο) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα εντάχθηκαν σε «εγκληματική οργάνωση», που είχε συσταθεί και διευθυνόταν από άτομο που απεβίωσε, ενώ άλλοι τρεις κατείχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση, αφού αποτελούσαν τους άμεσους βοηθούς – συνεργάτες του.

Η φερόμενη ως οργάνωση διέθετε στη Λάρισα δύο χώρους για την απόκρυψη των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που διακινούσε, όπως ένα ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας και έναν κλειστό χώρο στάθμευσης στο κέντρο και τις παρυφές του. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τα μέλη της «οργάνωσης» εφάρμοζαν συστήματα αντιπαρακολούθησης ώστε να καθίσταται «δυσχερής η φυσική τους επιτήρηση από τα αστυνομικά όργανα».
Εκτός από τη φερόμενη «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται κατά περίπτωση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και από δράστες που ενήργησαν κατ’ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αντίσταση, παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση άρθρου σχετικό με αναβολικά. Η δίκη συνεχίζεται στο τέλος του μήνα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Κώστας Γκιάστας