Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:42
Τοπικά

Ξυλοφόρτωσε ηλικιωμένους για την προτεραιότητα στον δρόμο…






Τσακώθηκε για την προτεραιότητα στον δρόμο και τότε κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, χτύπησε με στειλιάρι το ηλικιωμένο ζευγάρι που βρισκόταν στο άλλο Ι.Χ. και έδωσε εντολές στον σκύλο του, ένα μεγαλόσωμο λαμπραντόρ, για… επίθεση.

Το απίστευτο επεισόδιο συνέβη τον Ιούνιο του 2012 σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Στις 22 Ιουνίου, μεσημεριανή ώρα, ηλικιωμένο ζευγάρι κατέληγε στο Νοσοκομείο τραυματισμένο, καθώς τόσο ο 76χρονος άνδρας όσο και η 71χρονη σύζυγός του έφεραν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Πρωταγωνιστής των απερίγραπτων πράξεων βίας ήταν ένας 47χρονος Βολιώτης, ο οποίος κάθισε προχθές στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενες για σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοφορία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις σωματικές βλάβες και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη, και τον απάλλαξε για τις υπόλοιπες κατηγορίες σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πάντως, υποστήριξε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι οι πράξεις συνέβησαν λόγω ιδιωτικής διαφοράς και όχι για την προτεραιότητα στον δρόμο, και ότι ο καταδικασθείς προέβη στις πράξεις βίας ενώ βρισκόταν εκτός ελέγχου, λόγω στοχευμένων ύβρεων που εκστόμιζε η άλλη πλευρά.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε καταδίκη του 47χρονου, τονίζοντας ότι ο καταδικασθείς δεν μπορεί να ζητάει ούτε συγγνώμη ούτε επιείκεια από το δικαστήριο. Υποστήριξε ότι δεν τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι έφερε μαζί του ξύλινο μέρος τσουγκράνας προκειμένου να φτιάξει το αγροτικό εργαλείο, ενώ επισήμανε ότι το επεισόδιο δεν μπορεί να αποδοθεί σε μία διαφορά αστικού χαρακτήρα που είχε συμβεί πριν από πέντε χρόνια.

Η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συνεχιζόταν για πολλή ώρα. Ο 47χρονος κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό του ηλικιωμένου ζευγαριού με τη χρήση ρόπαλου αλλά και με γροθιές. Επιπλέον κατηγορούνταν ότι έδωσε εντολή στον σκύλο του να επιτεθεί στη γυναίκα και να της προκαλέσει εκδορές.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.