Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:54
Τοπικά

«Ξεκατίνιασμα» συνδικαλιστών ΟΤΑ για μια… εκδρομή! – Όταν τους τα σέρνει ο Αχ. Μπέος ενοχλούνται






Νέο «ξεκατίνιασμα» μεταξύ συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ έρχεται να επιβεβαιώσει όσα τους καταλογίζει ο Δήμαρχος του Βόλου, κ. Αχ. Μπέος και να εκθέσει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους για λόγους μικροπολιτικής, με εμφανή ιδιοτέλεια, σκοπιμότητα και με άκρατο λαϊκισμό σπεύδουν να τους υπερασπιστούν και να επικρίνουν τη Δημοτική Αρχή.

Την ίδια ώρα μπάχαλο επικρατεί και με συνδικαλιστές του ΟΣΕ και η κοινωνία παρακολουθεί με αγανάκτηση να συμβαίνουν όλα αυτά, με την ανεργία, στη Μαγνησία, να καλπάζει κοντά στο 30%, τα λουκέτα να πέφτουν βροχή σε μαγαζιά, επιχειρήσεις και βιοτεχνίες και μεγάλες ομάδες συμπολιτών να δοκιμάζονται από την φτώχεια και την εξαθλίωση

Διαβάστε τις ανακοινώσεις τους και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα:

Η Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει «τραμπούκικη συμπεριφορά» μέλους της ΔΑΣ

Η πλειοψηφούσα παράταξη στον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλλει » το μέλος της ΔΑΣ Χρήστο Κουραβέλα (υπάλληλο Δήμου Ρήγα Φεραίου),για προσβλητική και τραμπούκικη συμπεριφορά «. Όπως αναφέρει η καταγγελία ,» ο συνδικαλιστής της ΔΑΣ επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά κατά της προέδρου του συλλόγου Θάλειας Στάχτου και του γραμματέα Γιώργου Μαγιάκου επειδή …διαφώνησε με θέματα που σχετίζονταν με την εκδρομή  του Συλλόγου.
Το περιστατικό έγινε μπροστά σε συναδέλφους μας, την Δευτέρα 21-5-2018 σε ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου όπου λειτουργούσε η επιτροπή εγγραφών για την εκδρομή, η δε επικεφαλής της παράταξής του η οποία ήταν συνεχώς παρούσα, αν δεν τον παρότρυνε, τον ανέχονταν προκλητικά.
Να θυμίσουμε ότι, ο συγκεκριμένος συνάδελφος πρόσφατα προκάλεσε παρόμοιο επεισόδιο, στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του συλλόγου μας, γεγονός που επίσης καταγγείλαμε.
Παραδίδουμε τέτοιες συμπεριφορές στην κρίση της κοινής γνώμης, σε μια περίοδο μάλιστα που δοκιμάζονται οι αντοχές της δημοκρατίας από παρόμοια περιστατικά.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμoύν κανέναν, ούτε αυτόν ούτε την παράταξή του. Δηλώνουμε ότι δεν θα τις ανεχτούμε ξανά και δεν θα μείνουν αναπάντητες, με όσα μέσα διαθέτει η δημοκρατία. Ως εδώ», αναφέρει.

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Πολιτική εμπάθεια απέναντι στα μέλη μας από την παράταξη «Πλαγεράς»

Για πολιτική εμπάθεια και συκοφάντηση κατηγορεί την παράταξη «Απόστολος Πλαγεράς» στον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας η ΔΑΣ-ΟΤΑ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη, στην οποία καταγγέλλει μέλος της ΔΑΣ για προσβλητική συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

Το «Δημοκρατικό» προσωπείο της αυτοαναγορευθείσας πλειοψηφούσας παράταξης » Πλαγεράς» του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας δεν μπορεί να αποκρύψει την πολιτική εμπάθεια απέναντι στα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ με μεθοδευμένη την κατασυκοφάντησή τους.
Η εργοδοτική-κυβερνητική παράταξη Πλαγεράς του Συλλόγου μας κατά την προσφιλή της τακτική, αντί να στηρίξει εργαζόμενους, αφού αρχικά διαρρέει συκοφαντικό παραπολιτικό σχόλιο (Δευτέρα 21/5). για μέλος της ΔΑΣ-ΟΤΑ, έρχεται σήμερα Παρασκευή 25/5 με καθυστέρηση 5 ημερών, εκθέτοντας μάλιστα και συναδέλφους επικαλούμενοι την μαρτυρία τους, να βγάλει ανακοίνωση, που βρίθει ψεμάτων και συκοφαντιών για να περιβάλει ‘στοργικά’ και πλασάροντας «εγκυρότητα» στο αρχικό fake news που τα ίδια τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης προηγουμένως είχαν διαρρεύσει.
Η λάσπη τους όμως δεν πιάνει.
Στους εργαζόμενους είναι ανυπόληπτοι και τσιράκια της εργοδοσίας.
Τους διαμηνύουμε ότι είναι καιρός, έστω και με καθυστέρηση δεκαπέντε ημερών, όπως πρόσφατα έπραξαν με την ΑΓΕΤ, τη ΔΕΥΑΜΒ, την παράδοση από τη Δημοτική Αρχή του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου στον εργολάβο, να βγάλουν έστω και καθυστερημένα , ως οφείλουν, ανακοίνωση για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα του συγκεκριμένου συναδέλφου- μέλους της ΔΑΣ κι ας σταματήσουν να βρίσκουν κέρινα «φαντάσματα στη ντουλάπα» γιατί δεν μασάμε.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το Σύλλογο τσιφλίκι τους, μαγειρεύοντας παραγοντίστικα, χορούς και εκδρομές με τις συνδρομές των εργαζομένων που γίνονται με επιλεκτικά κριτήρια.
Τους παραδίδουμε στη κρίση των εργαζομένων που γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία τους και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 30 Μάη στις 10 το πρωί στη Πλατεία Πανεπιστημίου δίνοντας αποστομωτική απάντηση στη ψευδεπίγραφη » κοινωνική συμμαχία» των προθύμων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθώντας να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας.

Στον ΟΣΕ

Εργαζόμενοι του ΟΣΕ καταγγέλλουν «καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές» που με μοναδικό στόχο να υποδηλώσουν την παρουσία τους με ότι αυτό σημαίνει για την επιβίωσή τους στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δείχνοντας τα «δόντια τους», ανακοίνωσαν πως κινδύνευσαν στον σταθμό του Βόλου ανθρώπινες ζωές από ελιγμό βαγονιού στο αμαξοστάσιο. «Είναι ψεύδη, κινδυνολογίες και ανακρίβειες. Με ελιγμούς μετατοπίζονται τα βαγόνια και αυτή είναι καθημερινή μας εργασία και δεν κινδύνεψε κανείς», τόνισαν.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ του Βόλου με επιστολή τους τόνισαν πως «είναι λυπηρό μερίδα καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών που υπηρέτησαν ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο να δηλώνουν την παρουσία τους δημοσιεύοντας ανακρίβειες, ψεύδη και κινδυνολογίες».
«Ήταν ένα συνηθισμένο συμβάν, όχι ευχάριστο, που συμβαίνει και εκτός της ελληνικής επικράτειας, σε όλα τα σιδηροδρομικά εργοστάσια κατά την εκτέλεση ελιγμών οχημάτων. Το περιστατικό δεν έκρυβε κανένα απολύτως κίνδυνο για τους εργαζόμενους και την ακεραιότητά τους και πολύ περισσότερο για τους μαθητές του ΟΑΕΔ που δεν ήταν καν παρόντες στον χώρο του συμβάντος», αναφέρουν και σημειώνουν πως για σκοπιμότητες διέρρευσαν σε μέσο ενημέρωσης ψεύτικες πληροφορίες απαξιώνοντας πολλούς εργαζόμενους.
«Καθημερινή είδηση για μας είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο αφελληνισμός του σιδηρόδρομου και ο διαμελισμός του», αναφέρουν.