Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:04
Τοπικά

Ξεκίνησαν καταλήψεις σε 13 σχολεία της Μαγνησίας – Ένταση στο κέντρο της Αθήνας






Με «λουκέτο» σε 13 Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας ξεκίνησε η εβδομάδα. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν, κυρίως, κεντρικά ζητήματα της Παιδείας και μεταξύ άλλων την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά υπάρχουν και αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση προβλημάτων στις σχολικές υποδομές.

Πιο αναλυτικά σε κατάληψη βρίσκονται συγκεκριμένα τα παρακάτω σχολεία: 7ο, 8ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, τα Γυμνάσια Σκιάθου και Αλοννήσου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, ΓΕΛ Αγριάς και ΓΕΛ Σκιάθου, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς και ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο όταν ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται επί της οδού Όθωνος.

Η ένταση συνεχίστηκε με νεαρούς να πετούν αντικείμενα προς το κτήριο της Βουλής και την αστυνομία να προχωρά με περιορισμένη χρήση χημικών
Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που η πορεία των μαθητών κατευθυνόταν προς τη Βουλή.
Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκίμασαν τους «πρωταγωνιστές» των συμπλοκών.
Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι «Τσίπρα και φίλοι ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά».
Μετά τα επεισόδια διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής και επιτηρούσαν τους διαδηλωτές την ώρα που αυτοί αποσύρονταν στην οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο.