Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:45
Θεσσαλία

Ξεκάθαρο «όχι» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το λιγνίτη στην Ελασσόνα






Την ξεκάθαρα αρνητική θέση σε κάθε ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, επαναδιατύπωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την αιφνίδια συμπερίληψη του θέματος από πλευράς κυβέρνησης, στη δεύτερη φάση της διαβούλευσης για το χωροταξικό.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ένταξης στο χωροταξικό σημαντικών έργων που βρίσκονται στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας, όπως ο Αχελώος και ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση το πρωί της Τρίτης, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Εδώ και δύο μήνες υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση για τη δεύτερη φάση του χωροταξικού. Αν κι εμείς στην πρώτη φάση είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να ενταχθεί η εξόρυξη του λιγνίτη, το υπουργείο την επαναφέρει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με ξεκάθαρες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλουμε επίσης να ενταχθεί το έργο του Αχελώου βάσει των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων που δεν έχει ενταχθεί ως έργο στο χωροταξικό καθώς και άλλα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο στρατηγικό μας σχέδιο».