Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:44
Κόσμος

Ν. Αφρική: Κανίβαλος παραδόθηκε στις αρχές – «Βαρέθηκα να τρώω ανθρώπινο κρέας»






Μία απίστευτη, για τα δεδομένα του δυτικού πολιτισμού, υπόθεση εκτυλίσσεται στη Νότια Αφρική, καθώς ένας άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία λέγοντας ότι βαρέθηκε να τρώει …ανθρώπινο κρέας.

Σύμφωνα μάλιστα με το rt, που επικαλείται τοπικά μέσα, ο άνδρας για να πείσει τους αστυνομικούς παρέθεσε ως αποδεικτικό στοιχείο ένα πόδι και τα χέρια ενός ανθρώπου. Στη συνέχεια οδήγησε τις αρχές σε ένα σπίτι στο Κουάζουλου-Νατάλ, όπου βρέθηκαν και άλλα ανθρώπινα μέλη, ενώ οι ιατροδικαστές εξετάζουν κατά πόσο τα μέλη αυτά ανήκουν σε έναν ή σε πολλούς άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθησαν 3 ακόμα άτομα, ηλικίας 22, 29 και 32 ετών που εικάζεται ότι δολοφόνησαν μία γυναίκα και στη συνέχεια έκοψαν τη σωρό της, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσέρμειν Στρούγουιγκ.

Οι 3 ύποπτοι κατηγορούνται για δολοφονία αλλά και παράνομη κατοχή ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.

Ο τέταρτος ύποπτος, 31 ετών, κατηγορείται μόνο για κατοχή ανθρωπίνων οργάνων καθώς δε φαίνεται να συμμετείχε στη δολοφονία της γυναίκας.

Στη σκηνή όπου τελέστηκε το έγκλημα βρέθηκαν υπολείμματα ανθρωπίνων μελών ενώ ανακαλύφθηκε και άλλη μία σκηνή θανάτου στην περιοχή Αμάνγκουε. Προς το παρόν αγνοείται η ταυτότητα του θύματος.

Οι αρχές θεωρούν ότι οι 3 κατηγορούμενοι κατανάλωσαν μέρος της ανθρώπινης σάρκας ενώ κάποια από τα μέλη της τα μοιράστηκαν με τον τέταρτο ύποπτο από το Αμάνγκουε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν συλληφθεί ο Νίνι Μπάθα, 32 ετών, ο Σθέμπισο Σιθόλε, 31, ο Λίντοκούλοε Μάσοντο, 32 κιαι ο Λουγκισάνι Μαγκουμπάνε 30 ετών.

Επισημαίνεται δε ότι ο κανιβαλισμός στη χώρα της Νοτίου Αφρικής δεν θεωρείται ποινικό αδίκημα, ωστόσο οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν έρθουν αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ανθρώπινων ιστών του 1983, ο οποίος απαγορεύει την κατοχή οποιουδήποτε ανθρώπινου ιστού ή μέρους σώματος χωρίς άδεια.

iefimerida.gr