Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:54
Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Προσωρινή λύση στο θέμα των νέων καρκινοπαθών






Λύση – έστω και προσωρινή – στο θέμα που προέκυψε λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Νοσοκομείου Βόλου να δέχεται νέους καρκινοπαθείς για χημειοθεραπείες, δόθηκε σήμερα, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του Ιδρύματος, Ματθαίου Δραμητινού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως η Διοίκηση παρέχει θεραπείες και στους νέους ασθενείς (5-6 τον αριθμό), οι οποίοι είχε αποφασισθεί να προωθούνται στα Νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας.

Ο κ. Δραμητινός έκανε λόγο για απόφαση «ρίσκου» από πλευράς της Διοίκησης, υπό την έννοια ότι αν τελικά, δεν εγκριθεί επιπλέον πίστωση για την Ογκολογική Μονάδα ώστε να καλυφθούν οι υπερβάσεις σε φαρμακευτικές δαπάνες, τότε η δομή θα μείνει χωρίς φάρμακα. Στην απευκταία αυτή περίπτωση δε, το μέτρο παύσης υποδοχής νέων ασθενών θα πρέπει να εφαρμοστεί και πάλι, όπως διευκρίνισε. Σε σχέση με τις υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου επισήμανε πάντως, ότι η έρευνα που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Υγείας, θα συνεχιστεί.

Μιλώντας για το θέμα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Γιώργος Ρήγας σχολίασε την θετική έκβαση της υπόθεσης, λέγοντας πως πρόκειται για δικαίωση των καρκινοπαθών της περιοχής μας, ενώ απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη και του Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δραμητινού περί υπερβάσεων στις φαρμακευτικές δαπάνες της Ογκολογικής Μονάδας, οι οποίες τίθενται υπό διερεύνηση.

Πρόσθεσε δε, ότι στην σύσκεψη αποφασίστηκε να προκηρυχθεί η θέση για έναν ακόμη μόνιμο ογκολόγο που θα υπηρετήσει στην Μονάδα, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις και περικοπές στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται.

Να σημειωθεί πως, ήδη, ενημερώθηκαν προσωπικά, οι ασθενείς που δεν είχαν γίνει δεκτοί για χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις θεραπείες τους.

 

 

Πηγή: ert.gr