Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:18
Τοπικά

Νέο «χτύπημα» από την ΕΡΓΗΛ – Σκληρή επίθεση του Δήμου σε αντιπολίτευση – συνδικαλιστές για υπονόμευση εκ των έσω






Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άλλη μια προσφορά καλών… υπηρεσιών προς την ΕΡΓΗΛ (!), από τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκφράζουν δήθεν τις διάφορες τάσεις της Αριστεράς, τα «ορφανά» του Σκοτινιώτη, συγκεκριμένους συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΜΒ και τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια.

Οι κραυγές αγωνίας και οι προειδοποιήσεις, που εν τοις πράγμασιν αποδεικνύεται ότι ήταν προς την εργολαβική εταιρία, που απειλεί να εξελιχθεί σε δήμιο της ΔΕΥΑΜΒ με τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της, εισακούστηκαν και πλέον οι της ΕΡΓΗΛ προχώρησαν σε υποβολή αιτήματος για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την κατάσχεση από τα ταμεία του Δήμου, αυτή τη φορά, του ποσού που αυτός φαίνεται να χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.

Και όλα αυτά παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις, σε όλους τους τόνους, από την πλευρά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου να πρυτανεύσουν η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και να μη διαρρέουν στοιχεία και που θα υπονόμευαν εκ των έσω τον αγώνα που δίνει η πόλη και θα ενίσχυσαν την αντίπαλη πλευρά.

Βεβαίως πρόκειται γι’ άλλη μια απεγνωσμένη κίνηση πανικού των εργολάβων που θα καταρρεύσει, όπως όλες μέχρι τώρα, αφού βρίσκουν την σημερινή Δημοτική Αρχή αποφασισμένη και αμετακίνητη στη θέση της να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών του Βόλου.

Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει ότι οι συμπεριφορές τόσο των έξαλλων αντιπολιτευόμενων συμβούλων, όσο και των αποτυχημένων συνδικαλιστών, είτε οφείλονται σε εμπάθεια και τυφλή κομματική υποταγή, είτε σε αφέλεια και αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, είτε – και ειλικρινώς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε –  σε σχέσεις διαπλοκής με τους εργολάβους, είναι πια ηλίου φαεινότερο για τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη, ότι υπονομεύουν τον αγώνα της πόλης, δίνουν όπλα στους επίδοξους καταστροφείς της και εν τέλει ενισχύουν τα πιο ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα όσων ετερόκλητων συμφερόντων διαπλέκονται επιζητώντας να ανακτήσουν τη νομή της εξουσίας, που τόσο, όπως ομολογούν με τη στάση τους, στερήθηκαν.

Για άλλη μια φορά στέλνουμε το μήνυμα προς όλους αυτούς, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και εκόντες – άκοντες συνεργούς της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος της πόλης, ότι θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους και θα προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία. Ο αγώνας μας αν και άνισος, καθώς μόνοι αντιπαλεύουμε ένα τρομακτικό σύστημα διαπλοκής, θα είναι νικηφόρος.

Ακριβώς την ίδια ώρα που αυτοί εξευτελίζονται δημοσίως με δηλώσεις, αντιδηλώσεις, καταγγελίες και αιχμές για το ποιος θα αναλάβει νέος «σωτήρας» και πως θα μοιράσουν τις καρέκλες για το νέο φαγοπότι που ονειρεύονται σε βάρος των πολιτών του Βόλου. Όνειρα θερινής νυκτός είναι βέβαια με τα ξωτικά μια χαμένης εξουσίας και τέτοια θα μείνουν…