Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:29
Κόσμος

Νέες απειλές του ISIS. Στο στόχαστρο η Ουάσιγκτον






Ένα νέο βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί ότι οι χώρες που λαμβάνουν μέρος σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία, η οποία επλήγη σφοδρά με πολλαπλές επιθέσεις την περασμένη Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας που λέει ότι, όπως χτυπήθηκε το κέντρο της Γαλλίας, δηλαδή το Παρίσι, την Παρασκευή, έτσι θα χτυπηθεί και η αμερικανική πρωτεύουσα, δηλαδή η Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, το νέο προπαγανδιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ονόματο Wilayat Kirkuk. Σε αυτό έχουν συμπεριλάβει σκηνές από ομιλίες του Φρανσουά Ολάντ αλλά και από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της τραγωδίας της Παρασκευής.

«Λέμε στα κράτη που λαμβάνουν μέρος στις εκστρατείες των σταυροφόρων ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε κι εσείς ίδιες μέρες με τη Γαλλία, εμφανίζεται να λέει ο άνδρας.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πάνω από δύο εικοσιτετράωρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Πηγή: protothema.gr