Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:44
Τοπικά

Νέες αντιδράσεις απο μια μερίδα γονέων μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την φιλοξενία προσφυγόπουλων






Νέες αντιδράσεις απο μια μερίδα γονέων μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου που συστεγάζεται με το 9οΔημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας  βλέπουν το φως της δημοσιότητας.Η συγκεκριμένη σχολική δομή  αναμένεται να απορροφήσει τα 19 προσφυγόπουλα από τη Συρία που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Μόζα, μετά τις αντιδράσεις γονέων στο δημοτικό σχολείο Σέσκλου που είχε αρχικά προταθεί ως σχολείο υποδοχής.

 

Σύμφωνα με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο, αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα είναι τελικά το 9οΔ.Σ. Ν. Ιωνίας που θα οριστεί σχολείο υποδοχής των μικρών προσφύγων από τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι 10 ακόμη προσφυγόπουλα νηπιακής ηλικίας θα φοιτήσουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Μόζα σε κοντέινερ που θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο, ενώ 3 ακόμη παιδιά

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των γονέων του Σέσκλου, ο κ. Πολύζος έκανε λόγο για ελλιπή ενημέρωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. Ανέφερε ότι κανένα προσφυγόπουλο δεν θα ενταχθεί σε σχολική μονάδα, αν πρώτα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν έχει στα χέρια της χαρτί από το Υπουργεί Παιδείας που να πιστοποιεί ότι τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Τόνισε μάλιστα ότι οι αντιδράσεις δεν δικαιολογούνται όταν στη Θεσσαλία το 13% του μαθητικού πληθυσμού είναι παιδιά αλβανικής καταγωγής, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που συνυπάρχουν χωρίς προβλήματα με ελληνόπουλα.

Εν αναμονή της έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία του 10ου Γυμνασίου Βόλου ως χώρου υποδοχής προσφύγων, βρίσκεται και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Αρχικά τα παιδιά που θα φοιτούσαν στο σχολείο ήταν έξι, ωστόσο τρία θα πάνε τελικώς δημοτικό σχολείο γιατί ήταν στο όριο της ηλικίας των 12 ετών. «Ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός για τη σύσταση τμήματος, θα κάνουμε όμως ό,τι περνά από το χέρι μας για να συσταθεί και να λειτουργήσει τμήμα», ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Σαβελίδης έχει συγκαλέσει για τις 10:30 το πρωί, σύσκεψη στο 10οΓυμνάσιο Βόλου στην οποία θα συμμετέχει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων της Δευτεροβάθμιας, Φ. Πιτσάβας και η υπεύθυνη για το νομό, κ. Μάγδα Βίτσου, προκειμένου να γίνει ομαλά η ένταξη των παιδιών στο σχολείο.

από το thessaliatv.gr