Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 17:15
Κόσμος

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τον μακελάρη του Τέξας – Πυροβολούσε ακόμη και μωρά






Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον Ντέιβιντ Πάτρικ Κέλεϊ που σκόρπισε τον θάνατο σε εκκλησία των Βαπτιστών στο Σαδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο Κέλεϊ είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Σάντα Τερέζα του Νιου Μέξικο υποφέροντας από ψυχικές διαταραχές. Είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους , ενώ το 2012 είχε αποδράσει από την κλινική.

Στο μεταξύ, ο 26χρονος δράστης που είχε αποταχθεί από την Πολεμική Αεροπορία εξαιτίας κακής διαγωγής, δεν είχε διακαίωμα να αγοράσει όπλα, καθώς είχε κριθεί ένοχος από το στρατοδικείο για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και του παιδιού του.

Οι ένοπλες δυνάμεις όφειλαν να ενημερώσουν το εθνικό σύστημα ελέγχου NICS του FBI για την καταδίκη αυτή, κάτι που δεν έκαναν ποτέ κι έτσι, από τη στιγμή που πουθενά δεν εμφανίστηκε το ιστορικό της προβληματικής του συμπεριφοράς, ο Κέιλεϊ μπόρεσε να αγοράσει το ημιαυτόματο τουφέκι που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει 26 ανθρώπους στην εκκλησία του Τέξας και να τραυματίσει άλλους 20.

Σύμφωνα με μαρτυρία ζευγαριού στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ΤΙΜΕ, το οποίο επέζησε της επίθεσης, η δολοφονική μανία του Κέλεϊ ήταν τέτοια, που έστρεφε αστραπιαία τα πυρά του σε όποιον φώναζε για βοήθεια, ακόμη και στα μωρά που έκλαιγαν από τα ουρλιαχτά και τον πανικό που επικρατούσε μέσα στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης.

Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί βγήκαν ζωντανοί από την ασύλληπτη αυτή τραγωδία, πέφτοντας στο πάτωμα και παριστάνοντας τους νεκρούς.