Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:58
Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις και η μεγάλη ανατροπή






Όλα είναι ανοιχτά για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ματιά όμως στο τι έγινε στον πρώτο γύρο αποκαλύπτει ένα απίστευτο παρασκήνιο και ανατροπές της τελευταίας στιγμής που έφεραν τα πάνω κάτω αλλάζοντας τελείως την εικόνα που έδιναν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγοντας από τα επιτελεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία η πορεία του Απόστολου Τζιτζικώστα έδειχνε μια δυναμική που θα μπορούσε να τον φέρει στην πρώτη θέση.
Κατά πολλούς ο Μακεδόνας πολιτικός πηγαίνοντας κόντρα στον Αντώνη Σαμαρά είχε κερδίσει πολλούς πόντους όχι μόνο στη Μακεδονία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η εικόνα του ανθρώπου που πάει κόντρα στο ρεύμα ήρθε να συμπληρωθεί όταν στη συνέχεια δεν άκουσε και τον Κ. Καραμανλή και ήταν τελικά υποψήφιος για την αρχηγία.
Οι μυστικές δημοσκοπήσεις μια ανάσα πριν τις εκλογές έδειχναν “κουρασμένους” τους αντιπάλους του με τον κ. Μεϊμαράκη να συγκεντρώνει ποσοστό 30% και τον κ. Μητσοτάκη 24%. Μάλιστα οι δυο βασικοί αντίπαλοι του κ. Τζιτζικώστα έμοιαζαν να έχουν “πιάσει ταβάνι” στα ποσοστά τους. Στον ίδιο οι δημοσκοπήσεις έδιναν ένα 28% και μάλιστα με αυξητική τάση.
Ήταν τότε, όπως λέγεται, που υπήρξε η παρέμβαση μέσω διαρροών από το περιβάλλον Καραμανλή υπερ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.
Η κίνηση αυτή ήταν καταλυτική. Ο κ. Τζιτζικώστας άρχισε να χάνει ψήφους Καραμανλικών και κάπου εκεί ήρθε και το λάθος. Για να συγκρατήσει τη ροή ψηφοφόρων προς την πλευρά Μεϊμαράκη ο κ. Τζιτζικώστας άρχισε να κάνει δηλώσεις με αναφορές στον Κ. Καραμανλή οι οποίες φαίνεται πως ενόχλησαν μερίδα των νεοδημοκρατών που τον θεωρούσαν τον μόνο αντισυμβατικό μεταξύ των υποψηφίων, ενώ παράλληλα όπως αποδείχθηκε έχασε ένα 30% των καραμανλικών της Μακεδονίας.
Ό,τι έχασε ο κ. Τζιτζικώστας σε επίπεδο καραμανλικών φαίνεται ότι πήγε προς την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, ενώ εκείνοι που απογοητεύτηκαν απ΄την στάση Τζιτζικώστα στην τελική ευθεία προς την κάλπη φαίνεται ότι επέλεξαν τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε έστω και με καθυστέρηση δυο ημερών…

Πηγή: newsit.gr