Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 08:34
Τοπικά

Μπούμερανγκ για Καρεκλίδη η μήνυση κατά του Αχ. Μπέου






Πανηγυρική αθώωση του Δημάρχου Βόλου για την κατηγορία της δήθεν συκοφαντικής δυσφήμισηςΑληθή τα στοιχεία για δοσοληψίες μεταξύ εκδότη και πολιτικού – εργολάβων – Εισαγγελέας προς Καρεκλίδη: Δεν έχεις την δημοσιογραφική ιδιότητα!

Μια υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ενάγοντα τον εκδότη – επιχειρηματία, Γιώργο Καρεκλίδη και εναγόμενο τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και εξύβριση. Αν και πρώτης όψεως φαινόταν μια συνήθης υπόθεση, εν τούτοις το στοιχείο της ύπαρξης συναλλαγών – οικονομικών δοσοληψιών του εκδότη με πολιτικό πρόσωπο και εργολάβους δημοτικών και δημοσίων έργων, της προσέδωσε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κατά κοινή εκτίμηση παρά την καταδίκη του κ Μπέου σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, η υπόθεση αποδείχθηκε μπούμερανγκ για τον εκδότη – μηνυτή, αφού το Δικαστήριο ομόφωνα, υιοθετώντας και την Εισαγγελική πρόταση, δέχθηκε ότι οι δοσοληψίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι υπαρκτές (εκδότη, από τη μια και πολιτικού και εργολάβων, από την άλλη), τα στοιχεία είναι αληθή και δεν αμφισβητούνται, συνεπώς καμία δυσφήμιση, συκοφαντική ή απλή υφίσταται και η αθώωση Μπέου γι αυτή την βαριά κατηγορία ήταν πανηγυρική.

Η καταδίκη του για εξύβριση, για χαρακτηρισμούς του τύπου «δημοσιογραφικό σκουπίδι» ή «απατεώνας» σίγουρα δεν έχουν τη βαρύτητα της άλλης κατηγορίας, η απόρριψη της οποίας γεννά μείζονα ερωτήματα πλέον για τον εκδότη, που θα πρέπει να δώσει, επιτέλους, πειστικές και επαρκείς εξηγήσεις στην κοινή γνώμη τι ακριβώς αφορούσαν οι συγκεκριμένες οικονομικές δοσοληψίες.

Δεδομένου ότι ο Γεώργιος Καρεκλίδης, αυτοδιαφημιζόμενος, προσκόμισε ενώπιον του Δικαστηρίου μόνο τις προσωπικές του περγαμηνές, που δεν επιβεβαιώθηκαν από κάποιο μάρτυρα, αλλά ουδέν αποδεικτικό στοιχείο που να αιτιολογεί την «κανονικότητα» των συναλλαγών αυτών, θέτει εύλογα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν.

Το στοιχείο αυτό υπερτόνισε η πλευρά Μπέου και με την απόφασή του το Δικαστήριο ανοίγει, εν τους πράγμασι, ένα πελώριο θέμα για την διαπλοκή, συνολικά, οικονομικών και πολιτικών παραγόντων με τα τοπικά ΜΜΕ και το ρόλο που αυτά διαδραματίζουν.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς ακόμα η ανοιχτή αμφισβήτηση του κατέχοντος την Εισαγγελική έδρα στην δημοσιογραφική ιδιότητα του  Γ. Καρεκλίδη, που χολωμένος απεχώρησε από την αίθουσα πολύ πριν ανακοινωθεί η απόφαση!