Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 17:02
Αθλητικά

Μουντιάλ 2018 Γαλλία-Κροατία 4-2: Το σήκωσαν οι τρικολόρ! [βίντεο]






Η Ιστορία έγραψε ότι η Γαλλία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, μετά το Μουντιάλ 2018 στην Ρωσία!

Η Γαλλία κέρδισε 4-2 στον τελικό την ψυχωμένη Κροατία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας μπροστά σε 78.000 φιλάθλους και… έραψε το δεύτερο αστέρι στην φανέλα της, μετά το τρόπαιο πριν 20 χρόνια (1998 στο Παρίσι). Σε έναν τελικό με δύο σπουδαίους προπονητές που έκαναν τα πάντα για τον τίτλο, αλλά η Γαλλία ήταν πιο φρέσκια και ποιοτική όταν έπρεπε.

Σε ένα… χορταστικό τελικό με 6 γκολ, η Γαλλία από νωρίς έδειξε ότι το… θέλει πολύ. Στο 18′ στάθηκε τυχερή με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, αλλά 10 λεπτά μετά ο Πέρισιτς έφερε το ματς στα ίσια. Στο 38′ το… ριπλέι έφερε την Γαλλία ξανά μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Γκριεζμάν και στο δεύτερο ημίχρονο σε 6 λεπτά ο τελικός… τελείωσε. Στο 59′ ο Πογκμπά έκανε το 3-1, στο 65′ ο Εμπαπέ το 4-1 και στο 69′ ο Μάντζουκιτς μείωσε σε 4-2 με την γκάφα του Γιορίς. Η Κροατία που ήταν εμφανώς κουρασμένη από τις πολλές παρατάσεις δεν το παράτησε, αλλά δεν μπορούσε κάτι περισσότερο.

Η Κροατία του Ντάλιτς έχασε τον πρώτο τελικό της ιστορίας της, ενώ αντιθέτως οι Γάλλοι του Ντεσάμπ μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν σε ξέφρενα πανηγύρια!

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55′ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73′ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

υιντί (73′ Τολισό), Γκριζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81′ Φεκίρ).
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.